7/9/20

Un llibre, una recepta (33). Pastís especiat de ceba

 

Lo llibre d’aquest mes va de pastissos. Tant dolços com salats. Receptes sense complicacions que segur que agraden als de casa. És diu: Tartas, de Sarah Banbery.

I com és habitual, jo vos proposa la meua versió de la recepta substituint els làctics.

 

Ingredients:

Per a la massa:

Jo he utilitzat una massa preparada sense làctics ni gluten, però podeu fer la vostra amb aquests ingredients:

125g de farina

75g de mantega fresca

Sal

½ cullerada de comí

Aigua gelada

Per al farcit:

Oli d’auliva

1c garam masala

1c cilantre mòlt

1c cúrcuma

1/2 c comí mòlt

½ c gingebre mòlt

1 dent d’all

500g cebes ja pelades

1c panela

4 ous

270ml nata espesa (jo ho he substituït per crema vegetal: soja, coco, arròs... al gust.La de coco li donarà encara un gust més exòtic si vos agrada)

Sal

Pebre negre

Cherries (no veien a la recepta però m’encanten les tomaques i li han donat un toc de color al pastís)

 

Preparació:

Si feu la massa vatros.

Tamisem la farina i la barregem bé amb la mantega. Afegim comí i aigua fins que tinguem una massa homogènia.

En lo corró l’estirem a la mesura del motlle (un motlle de 22cm perfecte).

Untem lo motlle amb mantega (o bé podeu un paper vegetal, al gust) i a sobre hi posem la massa. Amb los dits acabem de donar-li bé la forma del motlle. Ho dixem reposar a la nevera uns 10 minuts.

Precalentem lo forn a 190º.

Coeu la base del patís uns 10 minuts al forn (amb una mica de pes a sobre, cigrons, fesols...). Després reserveu.

Posem l’oli a la paella i les especies. Les dorem bé per a extreure el seu aroma i gust.


Pelem i tallem la ceba a juliana i l’afegim a la paella. També l’all trinxat i la panela. Sofregim durant 10 minuts i tapem la paella uns 10-15 minuts més fins que estigue la ceba tendra. Després ho destapem i 5minutets més de cocció.


Batim los ous, afegim la crema, sal i pebre.


Afegim la ceba i barregem bé.


Si no heu fet la massa vatros, ara és lo moment de desenrotllar-la i posar-la al motlle amb una base de paper vegetal.

Ho aboquem a la base del pastís.


Netegem les cherries i les partim per la mitat i decorem lo pastís.


Ho coem al forn uns 30-35 minuts fins que estigue ben quallada i doradeta.


La dixem gelar una mica per a que se talle bé i ja la podrem minjar.

Vos he de dir que l’endemà és quan està més bona.

Ah! I si vos agrada lo cilantre fresc, li podeu tirar una mica per sobre. Bon profit!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada