3/10/18

Parmigiana di melanzane *Itàlia





Contenta de que El Cajón Desastre de Maggie haigue reemprés lo repte CRI (Cuina Regional Italiana). La recepta que mos proposa és tot un clàssic de la regió de Campania del qual ja ne podeu trobar una versió de més antiguitat al blog i que ara reinvento i presento d’una manera diferent. En comptes de fer-ho en una gran safata, l’he fet en porcions individuals, així per exemple he pogut fer unes tradicionals i unes altres poques sense formatge per als que no ne podem minjar.

Los ingredients, com sempre al repte, vols presento en italià.

Ingredients:
(per 6 persone)
5 melanzane
Farina (jo no n’he utilitzat perquè les he fet a la planxa, no fregides)
Olio di oliva
20g di burro (jo ho he substituït per oli d’auliva)
1 cipolla
1 spicchio di aglio
1 cucchiaio di farina (jo he utilitzat de cigrons)
500g pomodori (jo he utilitzat tomaca en conserva casolana)
1 cucchiaino di zucchero (he utilitzat panela)
Peperoncino in polvere
Foglie di basilicó
500g di mozzarella
Parmigiano reggiano grattugiato
Pangrattato
Sale
Pepe

Preparació:
Netegem bé les asbargínyies i les tallem a rodanxes. Les anem posant a un colador i les salem per a que vaiguen traient l’aigua.


Triturem les tomaques amb unes fulles d’aufapiga.


Trinxem la ceba i l’all i ho sofregim a la cassola amb una mica d’oli d’auliva.


Afegim una cullerada de farina de cigrons, sofregim i a continuació afegim les tomaques triturades. Afegim lo peperoncino, una mica de aufapiga, sal, pebre i la panela. Dixem coure lo sofregit a foc lent per a que vaigue reduint.


A la recepta original s’enfarinen les asbargínyies i se fregixen. Jo he fet una versió una mica més saludable tot coent-les a la planxa amb un xorret d’oli d’auliva.


Preparem los motlles per a la parmiggiana di melanzane (jo he utilitzat un de magdalenes grosses) i posem uns trossets e paper de forn a sota per a després poder-les desmuntar millor.
Tallem la mozzarella a rodanxes.
Anem fent capes d’asbargínyia, parmiggiano i pa ratllat, tomaca i mozzarella. Anar repetint i a la última capa posar-hi sofregit de tomaca.






Ho posem al forn i coem a 180º fins que estigue doradet.


Ho servim calent.




4 comentaris:

  1. ¡¡Madre que pinta!! Me encanta esta versión individual, el tema está en que yo no creo que pudiera comer solo una ración
    Un besito

    ResponElimina
  2. Querida Cris, me alegro mucho que estes de vuelta cocinando para el reto! Yo estoy feliz con el gran numero de contribuciones, todas fantasticas! Confieso que yo no soy muy fan de las berenjenas pero cocinada asi me ha ganado el corazon y esta receta se queda para siempre entre mis favoritas, un autentico descubrimiento que yo no se porque he tardado tanto en preparar jajajajaja Me chifla tu version hecha en los moldes, no se me habia ocurrido pero es sencillamente ideal! Gracias por participar, besitos

    ResponElimina
  3. Esta versión individual me gusta mucho!!, las berenjenas siempre son favoritas en casa, cada bocado me sabe a manjar de proteína jajajja, sera por la textura que tiene, pero me gustan mucho y tus versiones deliciosas, también prefiero hacerlas a la plancha.
    besos

    ResponElimina
  4. Que buena esta versión en moldes individuales, me encanta. besinos

    ResponElimina