1/8/18

Compota d'albercoc


Perquè a vegades tenim un excés de fruits i a l’estiu de seguida se’ns fa malbé. Què millor que fer una compota per poder gaudir a l’hivernde la fruita de casa.




Ingredients:
Albercocs madurs
Llimona
Canyella
Sucre o panela (opcional- jo no n’he posat)

Preparació
Pelem los albercocs i traiem los pinyols. Los tallem a trossets i los posem a una cassola. Afegim un bon xorro de llimona per a que no s’oxide i li quede lo color bonic que tenen.
Comencem a coure a foc lent i anem remenant de tant en tant.


Afegim un polsim de canyella i si vos agrada dolç, li afegiu lo sucre o la panela al gust. A  mi m’agrada notar el sabor de la fruita natural i el toc àcid de la llimona, però cadascú té un paladar!
Mentrestant esterilitzen i sequem bé los pots que anem a utilitzar per fer la conserva.
Una vegada tinguem la compota feta (la fruita estarà cuinada i tova) ho posem en pots. 


Llavors teniu dues opcions: si ho heu de consumir aviat només caldrà que ho guardeu a la nevera, però si ho voleu guardar per a l’hivern, posarem los pots de cap per avall a una olla coberts d’aigua i ho farem bullir. Després dixarem gelar i ja los podrem guardar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada