Perquè a vegades tenim un excés de fruits i a l’estiu de
seguida se’ns fa malbé. Què millor que fer una compota per poder gaudir a l’hivernde la fruita de casa.
Ingredients:
Albercocs madurs
Llimona
Canyella
Sucre o
panela (opcional- jo no n’he posat)
Preparació
Pelem los
albercocs i traiem los pinyols. Los tallem a trossets i los posem a una cassola.
Afegim un bon xorro de llimona per a que no s’oxide i li quede lo color bonic
que tenen.
Comencem a
coure a foc lent i anem remenant de tant en tant.
Afegim un
polsim de canyella i si vos agrada dolç, li afegiu lo sucre o la panela al
gust. A mi m’agrada notar el sabor de la
fruita natural i el toc àcid de la llimona, però cadascú té un paladar!
Mentrestant esterilitzen
i sequem bé los pots que anem a utilitzar per fer la conserva.
Una vegada
tinguem la compota feta (la fruita estarà cuinada i tova) ho posem en pots.
Llavors teniu dues opcions: si ho heu de consumir aviat només caldrà que ho
guardeu a la nevera, però si ho voleu guardar per a l’hivern, posarem los pots de
cap per avall a una olla coberts d’aigua i ho farem bullir. Després dixarem
gelar i ja los podrem guardar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada