7/5/18

Un llibre, una recepta (5). El pingüino Berenjeno


Lo llibre que vos porto aquest més de maig per al repte Un llibre, una recepta lo vaig descobrir un dia per casualitat i me va enamorar. Conté unes il·lustracions i explicacions fantàstiques, ideals per als més menuts de casa. També unes receptes divertides que inviten a una alimentació saludable i a aprendre cuinant amb los més menuts de casa.
Aquí vos dixo la seua web per a que li doneu una ullada: ElRecetario Mágico


A continuació, les receptes de qui s’ha animat a participar.

La família Campos–Tomàs s’ha convertit en los grans chefs d’aquesta edició i han gaudit cuinant i minjant en família.
Albert ha preparat una Sopa d’aranyes erudites que los menuts (i no tant menuts) han xalat minjant.


Berta s’estrena com la cuinera més jove del repte amb aquests fantàstics Escarabats egipcis i també ha fet la seua versió de El Batiforzudo  afegint-li maduixes per a començar el dia amb energia.



Ah! I l'insectari d'hummus!


I Estela  ha fet el Nido de ciempiés amb uns centpeus fets de seitán.


I mare i filla també ens han preparat El Tortiopollo, amb la seua versió en truita de carxofes.


Imma mos ha preparat Las barquitas de mares rizados. Un plat complet i ben bo.



I finalment aquí teniu la recepta d’aquest Pingüino Brenjeno:

Ingredients:
3 asbargínyines
2 pastanagues
1 ceba
1 dent d’all
250g soja texturitzada (una vegada hidratada) o bé peix, tofu, seitán...
Formatge (jo he utilitzat mozarella vegana i chedar)
Aulives negres (jo tenia aulives verdes)
1 tassa d’arròs blanc cuit
Sal
Oli d’auliva
Pebre negre

Preparació:
Partim les asbargínyies per la mitat, los hi fem uns talls interiors i les posem a coure al forn a 170º uns 30-40 minuts.


Hidratem al soja texturitzada amb aigua.
Coem l’arròs i reservem.
Netegem, pelem i tallem l’all, la ceba i les pastanagues a trossets menuts. Recordem de guardar una mica de pastanaga per a poder fer la boca i los peus del pingüí.
Ho saltegem tot junt en un xorret d’oli d’auliva i fem un sofregit. Salpebrem.



A mitant cocció afegim la soja texturitzada.


Abuidem les asbargínyies i guardem uns trossets per a fer los braços del pingüí.



Tallem al polpa de les asbargínyies i l’afegim al sofregit. Corregim de sal i pebre.
Farcim les asbargínyies i posem lo formatge al damunt. Jo he utilitzat dos formatges, una versió vegana i una vegetariana.



Ho posem al forn a gratinar a 150º uns 15 minuts.
Tallem les aulives.
Servim lo plat tot muntant lo pingüí tal i com teniu a la primera fotografia. Uns pingüins molt bons!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada