5/12/17

Arròs a banda socarrat



Aquest mes lo protagonista de Cooking The Chef és Quique Dacosta, un cuiner nacional de prestigi que té moltes receptes fantàstiques.



La recepta que vos porto avui és una versió de la que podeu trobar en aquest vídeo.

Ingredients:
55g d’oli d’auliva infusionat amb all
100g sèpia
1g primentó
50g tomaca ratllada madura
350g arròs
1’4l caldo de peix
13 brins de safrà
2C tomaca fregida

Preparació:
A la recepta del vídeo ens explica també com fer lo caldo de peix per a desrpés poder servir l’arròs, i lo peix a banda en una mica d’allioli. Però com que jo ja tenia caldo de peix fet, quan ne faig aprofito a fer-ne més que menos i lo congelo, doncs ja no m’ha calgut fer-ne  aquesta vegada. Per la mateixa raó no he posat sal als ingredients, ja que lo caldo de peix que faig és bastant salat i no cal afegir sal quan cuino l’arròs.
Netegem bé la sépia i la tallem a daus.


Posem lo caldo a calentar.
Posem un xorro d’oli infusionat a la paella (ne guardem una mica per al final) i afegim la sèpia. La saltegem bé.
 


Afegim l’arròs, lo saltegem. Afegim lo primentó i la tomaca i  lo safrà. Sofregim bé. 




Afegim la tomaca fregida. Sofregim.


Posem lo caldo i dixem coure l’arròs 18 minuts. 10 minuts a foc fort i 8 a foc lent.


Una vegada estigue a punt d’acabar-se de coure tirem la mica d’oli d’auliva en all infusionat pel damunt. Dixem acabar de coure i que se socarre per baix.


Com podeu vore a mi no m’ha quedat massa socarrat, així que  a la pròxima, lo dixaré una miqueta més. Cada foc és un món i a casa hem de trobar lo nostre punt. Tot i això, estava boníssim!



9 comentaris:

  1. Buena elección de este arroz, porque seguro que estaba exquisito. No hay más que ver el aspecto tan delicioso que tiene. Además los arroces son, entre otras muchas cosas, uno de los fuertes de este chef.
    Muy buena elección.

    Un besito,

    ResponElimina
  2. Hola! hemos coincidido esta vez con la receta del arroz, me ha encantado aunque tiene trabajito, pero ha merecido la pena sin duda.
    Un buen arroz te ha quedado muy apetecible y vistoso.
    Besos

    ResponElimina
  3. Cristina, las que habéis cocinado arroz habéis sido muy atrevidas siendo este cocinero un experto en arroces pero desde luego el tuyo tiene una pinta sobresaliente. Un beso y Feliz Navidad. Nos vemos en enero.

    ResponElimina
  4. Cristina, que bonic parles!!! m'encanta :-)
    Aquest arros té una pinta espectacular. Veig que tu també el fas com ell, en una paella amb base antiadherent. Jo pensava que l'arrós s'havia de fer amb la típica paella de ferro, les de tota la vida i que el socarrat era quan et queda enganxat. I en el seu vídeo sembla més una pel·lícula enganxosa, caramelitzada.
    Bé, sigui com sigui segur que estava bonissim

    Un petó

    Blanca

    ResponElimina
  5. Buena elección y además te ha quedado de empezar y no parar.

    ResponElimina
  6. molt bona pinta aquest socarrat!! enhorabona, petons

    ResponElimina
  7. Maldito socarrat, seguro que el día que no quieres que salga ahí lo tienes, jajaj !! Ya se ve bien rico igualmente. Besos.

    ResponElimina
  8. Una gran recepta Cristina. Encara que només vegi el socarrat me'l cruspia en 5 minuts.
    Petons

    ResponElimina