Avui una proposta un pèl diferent a lo que pot semblar que
sigue si llegim lo títol de la recepta. Seguim en lo repte de cuina regional
italiana CRI i avui vos porto una calzone, una focaccia tradizionale del
Giovedi Santo, de la regió de Puglia.
Ingredients:
Per la
pasta:
600g di
farina tipo 00 (jo he utilitzat farina integral)
20g di
lievito di birra, sciolto in pachissima (jo he utilitzat llevadura de forner)
Acqua tiepida
5 cucchiai
di olio di oliva
Acqua (jo he
posat 300ml)
Un bicchierino
di liquore di anice, secco
Sale
Per la
farcia:
400g di
cipolline
3 cucchiai
di olio di oliva
300g di
pomodorini a ciliegia
150g di
olive nere in acqua, sgocciolate (jo he posat meitat verdes, meitat negres)
6 acciughe
salate
160g di
formaggio caciocavallo (jo he posat provolone en orenga perquè no n’he trobat)
Un cucciaio
di uva passa
25d di
capperini in salamoia (no n’he posat perquè no mos agraden)
Sale
Pepe di
mulinello
Preparació:
Barregem la
farina, la llevadura, l’oli, l’anís, la sal i l’aigua i fem la massa.
Una vegada
feta, la tapem en un drap de cuina i la dixem reposar mínim dues hores per a
que augmente.
Pelem i
tallem al ceba. La posem a sofregir en un xorret d’oli. Anem afegint les anxoves
tallades, les panses i les aulives a rodanxes.
Dividim la
massa en dos. Amb una part farem la base i amb l’altra la tapa.
Ho posem al
motlle que vulguem i ho farcim amb lo sofregit de ceba.
Les tomaques
cherry rentades i tallades per la mitat. Salpebrades.
Lo formatge
tallat a trossos.
Posem la
tapa, ho sellem i fem uns forat en lo ganivet.
Ho posem al
forn a 200º i ho coem uns 35-45 minuts.
Si ho servim
calent lo formatge se desfarà.
Bon día Cristina!
ResponEliminam'agrada mol la teva focaccia, felicitats!
Petonets!
Cristina, esta versión con harina integral me encanta, a preparar esta versión con este tipo de harina, me llevo un pedazo de esta rica delicia
ResponEliminaUn beso y feliz semana
t'ha quedat de luxe !!! m'emporto un bon tros !!!
ResponEliminapetonets
Rosa
Te ha quedado preciosa! Y el relleno es muuuuuuuuuuuuuuuuy rico! A ver con que nos sorprendes jejejeje. Un besito y gracias!
ResponEliminaHola Cristina. Gràcies per passar-te. La propera vegada la faré integral perquè per a mi és molt millor. Una recepta que ens ha deixat amb la boca oberta. Molt diferent al que entenem per focaccia o calzone, al menys, per a mi.
ResponEliminaLa teua me la menjaria ara mateix. Un beset i bona nit.
Tiene una pinta como para hincarle el diente: esos tomatitos... ese queso... una delicia para la vista y supongo que también para le paladar.
ResponElimina