3/4/17

Calzone *Itàlia



Avui una proposta un pèl diferent a lo que pot semblar que sigue si llegim lo títol de la recepta. Seguim en lo repte de cuina regional italiana CRI i avui vos porto una calzone, una focaccia tradizionale del Giovedi Santo, de la regió de Puglia.



Ingredients:
Per la pasta:
600g di farina tipo 00 (jo he utilitzat farina integral)
20g di lievito di birra, sciolto in pachissima (jo he utilitzat llevadura de forner)
Acqua tiepida
5 cucchiai di olio di oliva
Acqua (jo he posat 300ml)
Un bicchierino di liquore di anice, secco
Sale
Per la farcia:
400g di cipolline
3 cucchiai di olio di oliva
300g di pomodorini a ciliegia
150g di olive nere in acqua, sgocciolate (jo he posat meitat verdes, meitat negres)
6 acciughe salate
160g di formaggio caciocavallo (jo he posat provolone en orenga perquè no n’he trobat)
Un cucciaio di uva passa
25d di capperini in salamoia (no n’he posat perquè no mos agraden)
Sale
Pepe di mulinello

Preparació:
Barregem la farina, la llevadura, l’oli, l’anís, la sal i l’aigua i fem la massa.
Una vegada feta, la tapem en un drap de cuina i la dixem reposar mínim dues hores per a que augmente.



Pelem i tallem al ceba. La posem a sofregir en un xorret d’oli. Anem afegint les anxoves tallades, les panses i les aulives a rodanxes.




Dividim la massa en dos. Amb una part farem la base i amb l’altra la tapa.
Ho posem al motlle que vulguem i ho farcim amb lo sofregit de ceba.



Les tomaques cherry rentades i tallades per la mitat. Salpebrades.


Lo formatge tallat a trossos.


Posem la tapa, ho sellem i fem uns forat en lo ganivet.


Ho posem al forn a 200º i ho coem uns 35-45 minuts.
Si ho servim calent lo formatge se desfarà.




6 comentaris:

  1. Bon día Cristina!
    m'agrada mol la teva focaccia, felicitats!
    Petonets!

    ResponElimina
  2. Cristina, esta versión con harina integral me encanta, a preparar esta versión con este tipo de harina, me llevo un pedazo de esta rica delicia
    Un beso y feliz semana

    ResponElimina
  3. t'ha quedat de luxe !!! m'emporto un bon tros !!!
    petonets
    Rosa

    ResponElimina
  4. Te ha quedado preciosa! Y el relleno es muuuuuuuuuuuuuuuuy rico! A ver con que nos sorprendes jejejeje. Un besito y gracias!

    ResponElimina
  5. Hola Cristina. Gràcies per passar-te. La propera vegada la faré integral perquè per a mi és molt millor. Una recepta que ens ha deixat amb la boca oberta. Molt diferent al que entenem per focaccia o calzone, al menys, per a mi.
    La teua me la menjaria ara mateix. Un beset i bona nit.

    ResponElimina
  6. Tiene una pinta como para hincarle el diente: esos tomatitos... ese queso... una delicia para la vista y supongo que también para le paladar.

    ResponElimina