3/5/16

Polpettone alla fiorentina *Itàlia



La recepta d’aquest mes del repte CRI (Cuina RegionalItaliana) és carnívora. Tot i no minjar carn, m’he llançat a cuinar-la. Un altre dia ja faré la versió vegetariana amb seitán o alguna cosa similar, però aquesta havia de ser fidel a la recepta original de la Toscana.



Lo resultat, molt bo. I jo satisfeta de qui ho prova ho gaudeix. I així també aprofito per a aprendre algo d’italià ;)

Ingredients:
800g di polpa di vitello
150g di salciccia fresca
Mollica di pane
2 uova
1 cipolla
2 spicchi di aglio
Un cucchiaio di prezzemolo
Farina
Mezzo dl di olio extra vergine di oliva
1 carota (jo n’he posat tres)
1 cipolla
2 coste di sedano (no n’he posat perquè no els hi agradava)
Mezzo bicchiere di vino bianco secco
Un mestolino di brodo
Un ciufetto di prezzemolo (me l’he oblidat! )
1 limone
Sale
Pepe

Preparació:
Barregem bé la carn de vedella amb les salsitxes desfetes, l’ou, la molla de pa, la ceba, lo julivert  i l’all trinxat.


Quan ho tenim ben barrejat fem com una pilota gegant però amb la forma una mica allargada, com si vulguessem fer un bull.
Ho arrebossem amb farina i ho posem a la nevera.
Mentrestant, trinxem una ceba i les pastanagues si els posem a la cassola en un bon xorro d’oli. 


Quan s’estigue començant a dorar, posem la carn i la daurem bé per cada costat.


A continuació hi posem lo vi blanc i quan s’haigue evaporat tot l’alcohol afegim lo brou, abaixem lo foc i dixem que se vaigue coent poc a poc i que reduixque la salsa. L'anem girant de tant en tant.



Quan estigue cuit lo servim tallat a rodanxes i amb la salseta d’acompanyament.



Aquest és un d’aquells plats que si lo dixeu per a l’endemà segur que està més bo.

5 comentaris:

  1. Muy rico! Estaba leyendo los ingredientes y pensé:" se dice igual que en catalán" hasta que me di cuenta que no, ya que después no entendía nada. Jajajajja vaya despiste el mío. Besos

    ResponElimina
  2. Muy buena version y mucho merito que lo hagas para que lo prueben otros jejejeje. Te ha quedado fantastico, ya me contaras la version alternativa! Un beso y gracias

    ResponElimina
  3. Hola. Espere la versió vegetariana. A casa no es consumeix carn roja.
    Si han gaudit els teus convidats, objectiu aconsseguit.
    Besets

    ResponElimina