La recepta d’aquest mes del repte CRI (Cuina RegionalItaliana) és carnívora. Tot i no minjar carn, m’he llançat a cuinar-la. Un
altre dia ja faré la versió vegetariana amb seitán o alguna cosa similar, però
aquesta havia de ser fidel a la recepta original de la Toscana.
Lo resultat, molt bo. I jo satisfeta de qui ho prova ho gaudeix.
I així també aprofito per a aprendre algo d’italià ;)
Ingredients:
800g di
polpa di vitello
150g di salciccia
fresca
Mollica di
pane
2 uova
1 cipolla
2 spicchi di
aglio
Un cucchiaio
di prezzemolo
Farina
Mezzo dl di
olio extra vergine di oliva
1 carota (jo
n’he posat tres)
1 cipolla
2 coste di
sedano (no n’he posat perquè no els hi agradava)
Mezzo bicchiere
di vino bianco secco
Un mestolino
di brodo
Un ciufetto
di prezzemolo (me l’he oblidat! )
1 limone
Sale
Pepe
Preparació:
Barregem bé
la carn de vedella amb les salsitxes desfetes, l’ou, la molla de pa, la ceba,
lo julivert i l’all trinxat.
Quan ho
tenim ben barrejat fem com una pilota gegant però amb la forma una mica
allargada, com si vulguessem fer un bull.
Ho
arrebossem amb farina i ho posem a la nevera.
Mentrestant,
trinxem una ceba i les pastanagues si els posem a la cassola en un bon xorro d’oli.
Quan s’estigue començant a dorar, posem la carn i la daurem bé per cada costat.
A
continuació hi posem lo vi blanc i quan s’haigue evaporat tot l’alcohol afegim
lo brou, abaixem lo foc i dixem que se vaigue coent poc a poc i que reduixque
la salsa. L'anem girant de tant en tant.
Quan estigue
cuit lo servim tallat a rodanxes i amb la salseta d’acompanyament.
Aquest és un
d’aquells plats que si lo dixeu per a l’endemà segur que està més bo.
Te ha quedado estupendo!! Bs.
ResponEliminaUn albondigón delicioso verdad?
ResponEliminaBesos
Nieves
Muy rico! Estaba leyendo los ingredientes y pensé:" se dice igual que en catalán" hasta que me di cuenta que no, ya que después no entendía nada. Jajajajja vaya despiste el mío. Besos
ResponEliminaMuy buena version y mucho merito que lo hagas para que lo prueben otros jejejeje. Te ha quedado fantastico, ya me contaras la version alternativa! Un beso y gracias
ResponEliminaHola. Espere la versió vegetariana. A casa no es consumeix carn roja.
ResponEliminaSi han gaudit els teus convidats, objectiu aconsseguit.
Besets