10/1/15

Coc de té matcha *Japó



Si una cosa no oblidaré serà l'olor de té del Japó. Lo té verd (em totes les seves variants bancha, gyokuro, sencha...), matcha, genmaicha (té verd en grans d'arròs integral torrat), kelp tea (a base d'alga).. i no sé quants més que vam anar provant.
Lo té és la beguda oficial del Japó, allà on vas te'n ofererixen. I als bars i restaurants molts cops és gratuit, com l'aigua a gran part d'Europa (una costum que aquí ja no trobem).


A banda de beure'l, lo té matcha també és molt utilitzat en dolços i reposteria. Mireu algunes de les coses que vam provar...
 
Té matcha amb els seus dolços

Dolços tradicionals que acompanyen el té

Kit kat de té matcha

Gelatina de té matcha

Gelat de té matcha (fet amb llet vegetal!! :) )

Així que buscant buscant, i barrejant d'aquí i d'allà he trobat una recepta de coc de té matcha que me recorda molt als que vam provar allí. Com que a la maleta sempre hi ha lloc per a té, aquest és fet amb té matcha del Japó. Però suposo que a grans ciutats ne podreu tobar a tendes de minjar oriental o inclús a botigues especialitzades.


Boníssim su vos agraden les coses poc dolces i lo té.
Diferent si voleu soprendre convidats en un dolcet de color verd.

Ingredients:

3 ous

85g sucre moré

3 C d’oli

3 C d’aigua

75g farina de força

1c té matcha

1c llevadura



c = cullereta de té

C = cullera sopa



Preparació:

Barregem a un bol los rovells d’ou i lo sucre. 


Afegim les cullerades d’aigua i d’oli i remenem bé.

Barregem a banda la farina, la llevadura i lo té matcha.


Ho afegim a la mescla i barregem bé.




Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la massa. Barregem poc a poc.




Posem un paper de forn al motlle i aboquem la massa. Ho coem al forn a uns 180º durant 30-40 minuts.



Desemmotllem i dixem gelar.


1 comentari:

  1. Jo n'havia vist fer algun dolç...però ara veig que és un ingredient estrella al Japó...quina gràcia els kit-kat verds!!! Serà qüestió de tastar-lo algun dia! Petons!

    ResponElimina