8/12/14

Lasanya de camagrocs





Ingredients:

(per a 2 pax)



6 làmines de lasanya

Camagrocs secs

1 all porro gros

Sal

Pebre

1 got de llet d’espelta

Oli

Farina de cigrons

Parmesà

Tartufata



Preparació:



Com que quan anem a buscar bolets sempre trobem un munt de camagrocs, lo que fem es secar-los en la deshidratadora (en un tarde ja estan) i després posar-los en pots de vidre i guardar-los a lloc secs i que no los hi toque lo sol.





Posem los camagrocs en aigua per a rehidratar-los. Mentre anem preparant la resta ja estaran perquè no tarden molt.



Coem les làmines de lasanya tot bullint aigua en una mica de sal, les anem tirant d’una en una per a que no s’apeguen quan l’aigua esta bullint i una vegada cuites (sempre al dente perquè després s’acaben de coure al forn) les traiem i posem damunt d’un drap de cuina net  per a que absorvixque l’aigua restat.





Mentrestant pelem, rentem bé i tallem l’all porro i lo sofregim en un xorret d’oli. Salpebrem. Quan estigue mig cuit, afegim los camagrocs, los salem i acabem de sofregir.






Preparem la beixamel. Tirem un xorro d’oli al casso i unes cullerades de farina de cigrons (tot dependrà de l’espessa que vos agrade), la sofregim una mica i afegim la llet sense parar de remenar. A continuació salem al gust i hi posem un parell de cullerades de tartufata. No dixem de remenar fins que aconseguim la consistència desitjada, la traiem del foc i reservem.





Muntem la lasanya tot posant una miqueta de beixamel a la base de la safata. Posem dos làmines de lasanya i los camagrocs. Anem muntant les capes. Per damunt hi tirem la beixamel que hem fet assegurant-mos que quede la pasta ben coberta per a que no se reseque i una mica de parmesà al gust.







Ho posem al forn a gratinar i quan estigue doradet ja podem traure i servir.



Bon profit!

2 comentaris:

  1. No he fet mai lassanya de bolets, però en veure aquesta teva i tenint en compte les reserves de bolets que tinc,no trigaré en animar-me a preparar-la.
    besets

    ResponElimina
  2. Les lasanyes vegetals m'encanten, i tot i no haver provat la de camagrocs... són tan bons que ha de ser un encert total! un petó!

    ResponElimina