(per a 2
pax)
6 làmines de
lasanya
Camagrocs
secs
1 all porro gros
Sal
Pebre
1 got de llet
d’espelta
Oli
Farina de
cigrons
Parmesà
Tartufata
Preparació:
Com que quan
anem a buscar bolets sempre trobem un munt de camagrocs, lo que fem es
secar-los en la deshidratadora (en un tarde ja estan) i després posar-los en
pots de vidre i guardar-los a lloc secs i que no los hi toque lo sol.
Posem los
camagrocs en aigua per a rehidratar-los. Mentre anem preparant la resta ja
estaran perquè no tarden molt.
Coem les
làmines de lasanya tot bullint aigua en una mica de sal, les anem tirant d’una
en una per a que no s’apeguen quan l’aigua esta bullint i una vegada cuites
(sempre al dente perquè després s’acaben de coure al forn) les traiem i posem
damunt d’un drap de cuina net per a que
absorvixque l’aigua restat.
Mentrestant
pelem, rentem bé i tallem l’all porro i lo sofregim en un xorret d’oli.
Salpebrem. Quan estigue mig cuit, afegim los camagrocs, los salem i acabem de
sofregir.
Preparem la beixamel.
Tirem un xorro d’oli al casso i unes cullerades de farina de cigrons (tot
dependrà de l’espessa que vos agrade), la sofregim una mica i afegim la llet
sense parar de remenar. A continuació salem al gust i hi posem un parell de
cullerades de tartufata. No dixem de remenar fins que aconseguim la
consistència desitjada, la traiem del foc i reservem.
Muntem la
lasanya tot posant una miqueta de beixamel a la base de la safata. Posem dos
làmines de lasanya i los camagrocs. Anem muntant les capes. Per damunt hi tirem
la beixamel que hem fet assegurant-mos que quede la pasta ben coberta per a que
no se reseque i una mica de parmesà al gust.
Ho posem al
forn a gratinar i quan estigue doradet ja podem traure i servir.
Bon profit!
No he fet mai lassanya de bolets, però en veure aquesta teva i tenint en compte les reserves de bolets que tinc,no trigaré en animar-me a preparar-la.
ResponEliminabesets
Les lasanyes vegetals m'encanten, i tot i no haver provat la de camagrocs... són tan bons que ha de ser un encert total! un petó!
ResponElimina