Ja sé que la temporada de calçots ja s’està acabat, però avui vos presento la meua versió de salsa de calçots per si encara hi ha algú que face calçotades, o bé tingue ganes de sucar-hi uns quants espàrrecs de marge ;)
Ingredients:
Per a quatre
racions. Si n’heu de fer més, anar multiplicant ingredients.
3 tomaques
1 cabeça d’alls
25 avellanes
50 ameles
1 tros de pa
torrat
2 nyores (la
polpa)
Oli
Sal
Preparació:
Poseu les
nyores a remulla i quan estiguin hidratades, traieu-ne la polpa.
Feu una creu
en un ganivet al cul de les tomaques per a després poder-les pelar millor.
Poseu los alls i les tomaques a escalivar al forn (si teniu brasa encara
quedarà més bo!)
Tritureu les
ameles i les avellanes.
Pelem los alls
i les tomaques una vegada cuits i ho posem tot al bol de les ameles i
avellanes, afegim lo pa torrat, la sal al gust, les nyores i un bon xorro d’oli.
Triturem i anem modificant d’oli i sal segons veiem que lliga la salsa.
Servim en
racions individuals.
Hi ha un amic que fa dies que me la demana! Li passaré aquesta teva! Petons!
ResponElimina