Al temps de les tomaques toca fer conserva, mermelades, confitats... i estos dies l'hem fet de moltes maneres. Aquí va la que encara no havíem provat.
Ingredients:
Tomaques
Alls
Pestetes
Romer fresc
Oli
Preparació:
Rentem bé les
tomaques, les partim en quatre trossos (o més depenent de la tomaca) i los hi
traiem les llavors.
Posem les
tomaques a deshidratar a la deshidratadora, si no ne teniu, també se pot fer al
forn o al sol.
Quan les tomaques
estan deshidratades arriba lo moment de fer la conserva. Hem de tenir los pots
esterilitzats.
A cada pot (jo he
utilitzat pots menuts), posem un gra d’all pelat, un parell o tres de pestetes
(depenent de lo grans que siguen) i un tros de romer acabat de collir.
Ho tapem bé en la
tapa i tenim dos opcions. O bé ho posem a la nevera, o bullim los pots per a
poder-ho guardar al rebost.
Això sí, per a
que estiguen bones i agafen gust mos haurem d’esperar dos setmanes mínim a
obrir los pots. Després són molt bones pa amanides, guisats, pasta...
No havia vist mai una deshidratadora! Està clar que cada dia me'n vaig a dormir sabent una miqueta més...el problema és que no em puc ni imaginar que em pot quedar per conèixer i saber!!! Quina feinada pendent! Fantàstica idea!
ResponElimina