19/8/13

Conserva de tomaques en oli


Al temps de les tomaques toca fer conserva, mermelades, confitats... i estos dies l'hem fet de moltes maneres. Aquí va la que encara no havíem provat.



Ingredients:

Tomaques
Alls
Pestetes
Romer fresc
Oli

Preparació:

Rentem bé les tomaques, les partim en quatre trossos (o més depenent de la tomaca) i los hi traiem les llavors.

Posem les tomaques a deshidratar a la deshidratadora, si no ne teniu, també se pot fer al forn o al sol.


Quan les tomaques estan deshidratades arriba lo moment de fer la conserva. Hem de tenir los pots esterilitzats.


A cada pot (jo he utilitzat pots menuts), posem un gra d’all pelat, un parell o tres de pestetes (depenent de lo grans que siguen) i un tros de romer acabat de collir.

Ho tapem bé en la tapa i tenim dos opcions. O bé ho posem a la nevera, o bullim los pots per a poder-ho guardar al rebost.

Això sí, per a que estiguen bones i agafen gust mos haurem d’esperar dos setmanes mínim a obrir los pots. Després són molt bones pa amanides, guisats, pasta...

1 comentari:

  1. No havia vist mai una deshidratadora! Està clar que cada dia me'n vaig a dormir sabent una miqueta més...el problema és que no em puc ni imaginar que em pot quedar per conèixer i saber!!! Quina feinada pendent! Fantàstica idea!

    ResponElimina