29/4/13

Viatjant i minjant ... per la Índia


No hi ha cosa que m’agrade més que descobrir la cuina viatjant. Sempre acabo fent fotos dels plats que anem tastant aquí i allà, preguntant alguna recepta, comprant-me algun llibre i sobretot entrant als supermercats. I he pensat que què millor que compartir l’experiència en tot aquells que tingueu les mateixes ganes de descobrir i provar coses noves al llarg dels vostres viatges.

Així que he decidit començar per la Índia. La gastronomia d’un país que me fascina, i que només posar-hi los peus, l’olor d’espècies envaeix tots los sentits... és com posar lo cap dintre lo meu armari de les espècies, cada vegada que s’obre, em transporta.

A la Índia pots menjar a qualsevol lloc, hi ha milers de paradetes per tots los carrers. Ara, has de ser valent per menjar depèn què, ja que lo nostre sistema immunitari no està massa preparat...



 Aquí teniu un lloc típic de "fritanga" variada: verdures, pollastre... molts mengen allí mateix, i després les restes, les tiren al terra. Hi ha tota classe d'animals que s'alimenten al seu voltant. 
Vos apetix una mica de panís acabat de torrar?
Una verdura, com los "lady fingers" estava molt bona saltejada. I com a qualsevol mercat, podies comprar de tot.




 La fruita, deliciosa! Sobretot los mangos.





 També podeu provar uns cacaus i altres fruits secs, però piquen una barbaritat!

Als temples sikh donen menjar als seus membres. Ens van deixar entrar a una de les seves enormes cuines i vam poder tastar el "rotti" que preparaven.




I si vos aperix un dolcet, sempre hi ha alguna paradeta a prop.

De plats ne vam provar una infinitat. Però l'imprescindible es tastar els dahls (de tota classe) i tenir a prop sempre una mica de iogurt, perquè s'ha de reconèixer que a mi m'encanta el picant i tinc un bon nivell de tolerània, però per a minjar com ells s'ha d'estar criat des de menuts... Vam provar cuina del nord i del sud, tot ben variat!



Plats cuinats amb paneer, samoses, tot tipus de croquetes vegetals, pans i chutneys boníssims! I mil coses més! Arròs per acompanyar, postres a base d'arròs i fruits secs...

Natros vam optar per minjar en forquilla, o en l'ajuda del pa. És molt curiós veure com ells ho barregen i s'ho mengen tot amb la mà dreta o amb el pa.




Postre a base d'arròs, llet i festucs... boníssim!

 



Les samoses, què bones!

La cuina de la Índia, a l’igual que lo país és molt gran i variada. Varem descobrir moltes coses, i segur que ens en queden milers per tastar... haurem de tornar!























3 comentaris:

  1. Ostres quina viatge més xulo i quina entrada més interessant! N'espero més d'altres indrets! Precisament dissabte vam anar a un sopar solidari indi, i ens va encantar la degustació de diferents plats que ens van preparar! Una abraçada i moltes gràcies per compartir aquest super viatge i les descobertes culinàries que hi vas fer!

    ResponElimina
  2. uau!! Quina passada! A mi també m'encanta la gastronomia de viatge... i si no fos tan car viatjar, ho faria sempre!! Gràcies per aquest viatge virtual que ens portes avui, Cristina!

    ResponElimina
  3. M'encanta aquesta entrada de gastronomia viatgera, així com m'encanta viatjar vaja!!! ara, no sé pas si m'atreviria a provar segons què... amb això no sóc gens llençada ;-)

    ResponElimina