28/4/13

Risotto de xampinyons i espinacs




Ingredients:

100g xampinyons
250g espinacs
1 all
Formatge al gust (jo he utilitzat un d’untar i parmesà)
Arròs Montsià per a 4
Ceba deshidratada
1l de caldo de verdura
Sal
Pebre
Oli

Preparació:

Saltegem la ceba i l’all a trossets en un xorret d’oli a la cassola de terra.

Rentem los xampinyons i los laminem. Los afegim al sofregit.



A continuació rentem bé los espinacs perquè sempre porten molta terra, i també los afegim al sofregit. Salpebrem.



Quan estigue mig cuit, afegim  l’arròs, salem i remenem bé.



Anem tirant lo caldo de verdura poc a poc i remenant de tant en tant. 



Quan l’arròs estigue casi cuit, afegim lo formatge d’untar i remenem fins que quede ben mesclat. Apaguem lo foc i dixem reposar 5 minuts per a que s’acabe de coure.



Servim amb una mica de parmesà per damunt.



Podeu utilitzar qualsevol tipus de formatge que vos agrade. Sempre queda millor si és cremós, com el gorgonzola, el camembert... i al damunt també podeu provar un manxego o Idiazabal. Per a gustos, colors.


3 comentaris:

  1. El rissotto m'agrada molt. Arròs i formatge són dos dels meus molts aliments preferits, i trobo que combinar-los és genial! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Veggie, el que es diu veggie, no n'és, perquè la llet i els derivats són d'origen animal.
    Jo el rissotto l'acostumo a deixar cremós amb el propi midó de l'arròs, sense formatge, i també queda la mar de bo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones!
      Si t'hi fixes, posa formatge al gust. Hi ha moltes alternatives de formatges aptes per a vegetarians i altres per a vegans que no són fets de derivats d'origen animal, com ara els fets de llegums, de fruits secs... L'he etiquetat aquí també perquè crec que és una recepta apta per a molts públics.
      Però gràcies per la teva opinió! I per tots els comentaris!!

      Elimina