18/4/21

Gumbo nachos *USA


I seguim viatjant culinàriament i aquest mes fem parada a USA, concretament a Lousiana de la mà de Cocinas del Mundo.

Lo plat d’avui és un clar exemple de cuina criolla i perfecte per a compartir.

Com és habitual, he fet la meua versió sense carn ni làctics. La recepta original la trobareu aquí, on a més, hi ha moltíssimes receptes a provar.


Ingredients:

4 salsitxes de tofu (o les que vos agraden)

½ primentó roig

½ primentó verd

1 ceba mitjana

1 dent d’all

200g gambes o llangostins pelats

Nachos

Mozzarella vegana (o lo formatge per fondre que vulgueu)

Oli d’auliva

Sal

Salsa criolla

Julivert

 

Preparació:

Tallem les salsitxes de tofu a rodanxes, posem un xorro d’oli a la paella i saltegem.


Mentrestant netegem los primentons i la ceba i ho tallem a daus.

Ho afegim a la paella en les salsitxes, salem al gust i saltegem.

Posem los nachos a una safata que pugue anar al forn. Jo ho he posat a una de vidre.

Repartim una mica de mozzarella vegana per damunt.


Escampem per sobre los saltejat de salsitxa de tofu, primentó i ceba.


A la mateixa paella que hem fet lo saltejat, posem un xorret més d’oli i saltegem les gambes 2-3 minuts tot afegint una mica de salsa criolla per a que los hi done un toquet picant. Si no vos agrada lo picant, no ne poseu.

Repartim les gambes per damunt, posem una mica més de mozzarella i gratinem.

Servim acabat de fer.


Ah! I si voleu vore més receptes d’aquest viatge, visiteu: La cajita de Nieves y Elena o bé: Cocina y aficiones.


 

5 comentaris:

  1. ¿Cristina, verdad que es maravillosa? Con la facilidad de poder elegir la variedad que más nos guste, es una receta para disfrutar todos los sabores de la cocina cajún. Un abrazo Isabel

    ResponElimina
  2. ho he de provar d'aquesta manera, amb tofu, a casa ens encanten i estem reduïnt el consum de carn. Fan molt bona pinta!
    un petó

    ResponElimina
  3. Este directamente ya ha pasado a la lista de pendientes. Estoy segura que en casa les va a gustar a todos, sobre todo a mis nietos. Aunque yo usaré queso y salchichas normales.

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  4. Oye, pues qué buena forma de emplear el tofu, además. Seguro que muy rico :)

    ResponElimina
  5. Una versión vegana muy saludable. Lo mismo así me gusta el tofu.
    Bss

    ResponElimina