23/12/20

Cranc blau farcit (Poo-cha/Poo-ja) *Corea



Avui una recepta d’inspiració coreana amb un producte que s’ha fet un lloc a la nostra cuina. Tradicionalment allí se farcix de carn de porc, però jo he fet la meua versió amb asbargínyia.

 

Ingredients:

6 crancs blaus

2 asbargínyies

½ ceba

1 ou

Pesteta

Pebre negre

2 dents d’all

1c coriandre

1C tamari

1C panela

1C salsa ostres

Farina de cigrons

Sal

Oli d’auliva

 

Preparació:

Si compreu los crancs vius, voreu que porten una brida a les pinzes, per tant, vigileu. Jo acostumo a posar-los al congelador per “adormir-los” i així no prendre mal.

Los traurem del congelador, tallarem les brides i los posarem a coure al vapor. 



Jo els he cuit en la vaporera XXL de la Magimix Cook Expert amb lo programa: VAPOR XXL.




Mentrestant, pelem la ceba i la trinxem i la posem a sofregir.

Netegem i pelem l’asbargínyia (podeu no pelar-la, però he buscat un resultat més fi sense la pell), la tallem a daus i la sofregim amb la ceba.

Quan los crancs estiguen cuits i gelats, los pelem i ne traiem la carn. Guardarem la closca de la part superior del cos i la netejarem bé.




Passem pel morter les especies i les barregem en lo processador d’aliments menut amb la salsa d’ostres, la panela, les dents d'all pelades i lo tamari.



Barregem lo sofregit de ceba i asbargínyia amb la salsa i l’ou. Aferirem 2 o 3 cullerades de farina segona la consistència que necessitem per a obtenir la pasta per a farcir los crancs.

Farcirem los cranc i ho tornarem a coure a la cistella de vapor XXL de la Magimix uns 20 minuts.




En acabar fregirem en abundant oli per a que quede ben segellat i servirem acompanyat d’amanida.

 





I vatros, de que farciu los crancs?


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada