Avui un plat
reconfortant de tardor.
Ingredients:
2 tasses de
fesols blancs
1 ceba
mitjana
3 dents d’all
3 tomaques
½ primentó
roig
8-9 ceps
deshidratats
Oli d’auliva
1 fulla de
llorer
½ C primentó
roig picant
Pebre negre
Sal
1 rameta de
romer
600ml aigua
Preparació:
Posem a remulla
los fesols 12h ans en aigua (o la nit ans).
Una vegada hidratats
los escorrem bé.
Posem a remulla los ceps talladets a trossets per a que s’hidraten. Uns 20-30 minuts.
Pelem la ceba i al tallem en 4 trossos. Pelem les dents d’all.
Pelem les tomaques
i els fem a trossos grossos.
Netegem lo
primentó i lo tallem a trossets xicotets.
Amb la Magimix Cook Expert:
Posem la
ceba i l’all a l’olla inox. Programem EXPERTO v.17 1 min.
Ho abaixem
tot en la llengüeta i programem: DORAR 5 min.
Afegim a l’olla
los fesols, los ceps escorreguts (reservem aigua), les tomaques, lo primentó,
la fulla de llorer, les espècies i la rameta de romer.
Colem bé l’aigua
dels ceps i també l’afegim a l’olla amb l’altra aigua. Programem: COCCIÓN LENTA
entre 1h i 1h 30minuts (tot dependrà de la mida dels fesols).
Sense l’olla, saltejarem la ceba tallada a trossets i les dents d’all a la cassola.
Afegirem la
resta d’ingredients de la mateixa manera i ho courem amb l’olla tapada unes 2h
o fins que los fesols estiguen cuits.
Si teniu
olla a pressió, també ho feu igual però amb una cocció de 30-40 min serà
suficient.
Servim
calent i gaudim. Encara que a temperatura ambient també és un plat que està
molt bo.
I si teniu a
algú que no li agraden los fesols, ne podeu fer una crema ben fina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada