1/11/20

Fesols en ceps

 


Avui un plat reconfortant de tardor.

 

Ingredients:

2 tasses de fesols blancs

1 ceba mitjana

3 dents d’all

3 tomaques

½ primentó roig

8-9 ceps deshidratats

Oli d’auliva

1 fulla de llorer

½ C primentó roig picant

Pebre negre

Sal

1 rameta de romer

600ml aigua

 

Preparació:

Posem a remulla los fesols 12h ans en aigua (o la nit ans).

Una vegada hidratats los escorrem bé.



Posem a remulla los ceps talladets a trossets per a que s’hidraten. Uns 20-30 minuts.



Pelem la ceba i al tallem en 4 trossos. Pelem les dents d’all.

Pelem les tomaques i els fem a trossos grossos.

Netegem lo primentó i lo tallem a trossets xicotets.

Amb la Magimix Cook Expert:

Posem la ceba i l’all a l’olla inox. Programem EXPERTO v.17 1 min.


Ho abaixem tot en la llengüeta i programem: DORAR 5 min.


Afegim a l’olla los fesols, los ceps escorreguts (reservem aigua), les tomaques, lo primentó, la fulla de llorer, les espècies i la rameta de romer.


Colem bé l’aigua dels ceps i també l’afegim a l’olla amb l’altra aigua. Programem: COCCIÓN LENTA entre 1h i 1h 30minuts (tot dependrà de la mida dels fesols).



Sense l’olla, saltejarem la ceba tallada a trossets i les dents d’all a la cassola.

Afegirem la resta d’ingredients de la mateixa manera i ho courem amb l’olla tapada unes 2h o fins que los fesols estiguen cuits.

Si teniu olla a pressió, també ho feu igual però amb una cocció de 30-40 min serà suficient.

 


Servim calent i gaudim. Encara que a temperatura ambient també és un plat que està molt bo.

I si teniu a algú que no li agraden los fesols, ne podeu fer una crema ben fina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada