12/7/20

Lasanya fresca de carabassó

Avui un plat que pot semblar que dugue molta feina, però no. Ingredients a l’abast, fàcil i que repetireu segur perquè ara al ser fresquet està ben bo.

Ingredients:
1 carabassó gros
Tamari
3 tomaques pera madures
1 asbargínyia escalivada
1c tahina
Sal
Oli d’auliva
Comí

Per a decorar:
Pastanaga tallada a tires fines
Bajoca escaldada 3 minuts i tallada a tires
Allioli d’all negre
Tomaques cherry
Brots de kale

Preparació:
Netegem lo carabassó i lo tallem a làmines. Jo he utilitzat lo processador d’aliments de la Magimix Cook Expert amb la fulla de 2mm. Sinó amb un bon ganivet també es pot fer.


Posem a marinar les làmines de carabassó amb lo tamari uns 15 minuts, això farà lo carabassó una mica més flexible perquè el “cuinarà” una mica.


Pelem l’asbargínyia escalivada i la triturem amb la tahina, una mica de sal, comí al gust i oli d’auliva. Reservem la crema.


Pelem les tomaques i les triturem amb les tomaques seques. Reservem al crema.


Per a servir podem muntar directament al plat de cadascú de manera més decorada com vos presento avui o simplement posar-ho tot a una safata com si féssem una lasanya tradicional.
Posem al plat una pinzellada d’allioli d’all negre. Escorrem bé lo carabassó i posem una làmina de carabassó, una capa de crema d’asbargínyia, una làmina de carabassó, una capa de crema de tomaca... Un parell de capes per crema.Decorem amb la pastanaga, les bajoques, les cherries i los brots de kale al gust.
Servim acabat de fer.
Ja em contareu si ho proveu. Lo carabassó queda molt bo i se talla perfecte, mireu les capes... mmm!
Cap comentari:

Publica un comentari