14/4/19

Amazake

L’amazake, originari del Japó, està fet d’arròs o bé de mill fermentat, koji i aigua. L’amazake d’arròs té un sabor una mica més dolç. Literalment significa “sake dolç”.

Es comercialitza en forma de crema dolça, espessa i cremosa, però tradicionalment també es fa a casa. S’acostuma a prendre com una beguda calenta barrejada amb gingebre, però fresc a l’estiu també està molt bo. S’utilitza molt en la cuina macrobiòtica.

És un edulcorant natural i també un bon substitut de la llet o mantega per a preparar diferents postres o batuts.

Quins beneficis té per a la nostra salut?
És probiòtic, conté vitamines del grup B (B1, B2 i B6), és fàcil de digerir (com tots los aliments fermentats), ens aporta energia i facilita el trànsit intestinal.

Algunes receptes que podeu trobar pel blog:

I si en sabeu més, sempre podeu enriquir les meues aportacions ;)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada