Sorpresa vaig tenir quan me vaig adonar que no tinc posada
al blog la recepta de baba ganoush o mutàbal, que no és més que un puré d’asbargínyia
boníssim que faig servir per acompanyar molts plats, sucar-hi pao crudités i
fins i tot fer-me entrepans.
Ingredients:
Protobello
grossos
Sal
Oli d’auliva
Pebre roig
Seèsam negre
Sèsam blanc
Baba ganoush
o mutàbal
2 o 3
asbargínyies
2c tahina
½ llimona
menuda
3 dents d’all
Sal
1 rameta julivert
Preparació:
Escalivem les
asbargínyies lo dia abans.
Pelem les
asbargínyies i ho triturem amb la resta d’ingredients. Afegim la sal al gust.
Netegem bé
los portobello i los fem a una paella en un xorret d’oli. Reservem los peus per
a una altra recepta. Quan estiguen cuits los salem al gust.
Farcim los
portobello amb el baba ganoush i a sobre li tirem una mica de pebre roig i
sèsam negre i blanc.
I a gaudir!
Si vos sobra
baba ganoush podem guardar-lo a la nevera 4 o 5 dies amb un xorro d’oli d’auliva
generós pel damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada