Ingredients:
1 got de polenta instantània
3 gots de caldo de verdura
300g gentilles cuintes
10 shitake
2 pastanagues
1 ceba menuda
Cebollí
300g tomaca en conserva casolana
Llevadura nutricional
Sal
Oli
Pebre negre
½ pesteta
Barreja d’herbes casolana (romer, timó, sàlvia i orenga)
Preparació:
Coem la polenta sense dixar de remenar tot barrejant-la amb lo caldo de
verdures calent i sal al gust.
Quan estigue cuita l’estenem bé damunt d’una superfície planta per a que
agafe forma i la dixem atemperar.
Pelem i trinxem pa pastanaga i la ceba. Ho podem a la paella en un xorro d’oli
i sofregim.
Netegem los shitake i tallem a trossets, també lo cebollí. Ho afegim al sofregit.
Al cap d’un parell de minuts afegim les gentilles.
Salpebrem i afegim la barreja d’herbes al gust. Saltegem uns 7 minuts.
Preparem la salsa de tomaca tot triturant la tomaca en la pesteta. La posem
a una cassola i reduïm en un xorret d’oli i una mica de sal. Si no vos agrada
lo picant, obvieu la pesteta.
Tallem la polenta a làmines de la mida desitjada i fem capes directament damunt
del plat.
Una capa de polenta, una de sofregit de gentilles... al damunt una
última capa de polenta i repartim lo sofregit de tomaca.
Tirem a sobre una mica
de llevadura nutricional i ja tenim un plat ben complet amb proteïna, tots els
aminoàcids, sense gluten i vegà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada