Si me
pregunteu que és lo que més m’agrada per a minjar ho tindré clar, les tomaques.
Com que l’agost és un bon mes per a gaudir de les tomaques amb lo llibre d’aquest
mes no podia ser un altre: Terra de
tomàquets de Pere Romanillos i Cristina Viader.
Un llibre on
parlen de les varietats catalanes, com conrear-les i un bon grapat de receptes
per a saborejar-les.
Aquí teniu les receptes que s’ha animat a preparar:
Imma mos ha
preparat una Crema de tomaca i remolatxa, mireu quin color, no vos
agafen ganes de pegar-li una cullerada?
Albert s'ha animat a preparar un Pa amb tomaques i figues. A més més, s'ha animat i n'ha preparat amb llavors i mel, crema de tahini i fins i tot amb cogombrets (pepinillos, que diem natros). Haurem d'anar-lo a vore a l'hora d'esmorzar o berenar!
Berta, la cuinera més jove que tenim per aquí mos ha preparat l'Amanida de tomaca, primentó de colors i ou dur amb l'ajuda del seu "pinche" Ibai de dos anyets que li ha ajudat a tallar lo primentó i ha fet cata de tots los ingredients per assegurar-se de que estaven ben bons.
Les tomaques que han utilitzat són d'una varietat que se diu "sweetgrape" o "tomaca pera cherry" i ho han acompanyat tot d'una vinagreta d'oli, mel i llima.
Estela, la gran cuinera del mes, mos ha preparat també la Crema de tomaca i remolatxa. L'ha acompanyada en uns crostonets de pa a l'all pa donar-li una textura cruixent. Ah! I ha utilitzat una varietat de tomaca que se diu San Marzano (també dita tomaca de nas de bruixa o tomaca de primentó), una varietat que és molt carnosa, sabrosa i en poques llavors.
També ha preparat la Lasanya freda de tomaca i alvocat amb tomaca de la classe cor de bou.
I amb la mateixa varietat de tomaca, Mil fulls d'asbargínyia i tomaca. Qué bé s'ho han passat a casa aquest estiu!
I aquí la crema d’avui. Una crema lleugera, fresqueta i amb poques calories que anirà molt bé per a la tornada de les vacances i los excessos.
Berta, la cuinera més jove que tenim per aquí mos ha preparat l'Amanida de tomaca, primentó de colors i ou dur amb l'ajuda del seu "pinche" Ibai de dos anyets que li ha ajudat a tallar lo primentó i ha fet cata de tots los ingredients per assegurar-se de que estaven ben bons.
Les tomaques que han utilitzat són d'una varietat que se diu "sweetgrape" o "tomaca pera cherry" i ho han acompanyat tot d'una vinagreta d'oli, mel i llima.
Estela, la gran cuinera del mes, mos ha preparat també la Crema de tomaca i remolatxa. L'ha acompanyada en uns crostonets de pa a l'all pa donar-li una textura cruixent. Ah! I ha utilitzat una varietat de tomaca que se diu San Marzano (també dita tomaca de nas de bruixa o tomaca de primentó), una varietat que és molt carnosa, sabrosa i en poques llavors.
També ha preparat la Lasanya freda de tomaca i alvocat amb tomaca de la classe cor de bou.
I amb la mateixa varietat de tomaca, Mil fulls d'asbargínyia i tomaca. Qué bé s'ho han passat a casa aquest estiu!
I aquí la crema d’avui. Una crema lleugera, fresqueta i amb poques calories que anirà molt bé per a la tornada de les vacances i los excessos.
Ingredients:
500g
tomaques (jo he barrejat pera i kumato)
500g síndria
(o meló de moro com diuen al meu poble)
20 fulles aufapiga
fresca
100ml oli d’auliva
Sal
Pebre blanc
Opcional 150g
recuit o formatge fresc per al damunt si vos apetix/agrada.
Preparació:
Escaldem les
tomaques i les pelem.
Pelem i tallem
lo meló a trossos.
Fiquem lo
meló a la batedora i lo triturem.
Afegim les tomaques i salpebrem al gust i ho
acabem de triturar tot junt.
Si sou de
los que les cremes os agraden ben fines ho podeu passar per un colador xinès
per a que vos quede més fi.
Ho posem
unes dues hores a la nevera per a que estigue ben fresqueta.
Rentem les
fulles d’aufapiga i les posem damunt d’un tros de paper de cuina per a traure l’aigua.
Jo faig aquest procés perquè normalment les acabo de collir i a vegades tenen
una mica de pols o terra.
Posem l’oli
a un got batedor i l’aufapiga i ho triturem bé. Mos quedarà un oli molt
aromàtic. Si lo consumim lo mateix dia millor, si ne sobra mos pot aguantar un
parell de dies a la nevera però s’oxidaran una mica les fulles.
Servim la
crema ben fresqueta i li tirem una mica d’oli d’aufapiga al damunt. Ja voreu
qué bona que està!
Que bonita tu receta, me gusta mucho! la probarè seguro. Noelia me habìa hablado de tu blog, lo voy a guardar entre mis favoridos. Este es el mio si le quieres echar un vistazo:
ResponEliminahttp://elmipapel.blogspot.com/
un abrazo