12/9/18

Moussaka vegana *Grècia


Una versió de la clàssica reinventada.



Ingredients:
3 o 4 asbargínyies grosses
4 tomaques grosses
2 tomaques pera
400g tofu
1 ceba
Sal
Oli d’auliva
Pebre
Barreja d’herbes gregues
Per a la beixamel:
500ml llet d’avena
8C farina de cigrons o d’arròs
Sal
Nou moscada

Preparació:
Rentem bé les asbargínyies, les talles a rodanxes dobletes i les salem. Les dixem reposar.


Pelem la ceba i la tallem a juliana. La posem a la paella en un xorro d’oli i la sofregim. Pelem i afegim les tomaques. Salpebrem i sofregim bé.
Triturem lo sofregit de tomaca i ceba en lo tofu (per aconseguir una textura tipus ragú) i ho tonem a posar a la palla per a coure a foc lent durant uns 10-15 minuts.


Fem la beixamel.
Passem les asbargínyies una mica per la planxa, no cal coure-les del tot perquè s’acabaran de fer al forn. Només los hi fem una passada per a que no queden mig crues quan les posem al forn.
Rentem i tallem les tomaques a rodanxes.
Agafem una safata de vidre i posem un xorro d’oli d’auliva. Fem una capa d’asbargínyies, una capa de sofregit i una capa de tomaques. Repetim lo procés dues vegades més.




Al damunt hi posem la beixamel i ho coem al forn a 150º uns 30 minuts.




Si voleu fer una versió vegetariana, aquí teniu una altra recepta: Moussaka vegetariana




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada