Una versió
de la clàssica reinventada.
Ingredients:
3 o 4
asbargínyies grosses
4 tomaques
grosses
2 tomaques
pera
400g tofu
1 ceba
Sal
Oli d’auliva
Pebre
Barreja d’herbes
gregues
Per a la
beixamel:
500ml llet d’avena
8C farina de
cigrons o d’arròs
Sal
Nou moscada
Preparació:
Rentem bé
les asbargínyies, les talles a rodanxes dobletes i les salem. Les dixem reposar.
Pelem la
ceba i la tallem a juliana. La posem a la paella en un xorro d’oli i la
sofregim. Pelem i afegim les tomaques. Salpebrem i sofregim bé.
Triturem lo
sofregit de tomaca i ceba en lo tofu (per aconseguir una textura tipus ragú) i
ho tonem a posar a la palla per a coure a foc lent durant uns 10-15 minuts.
Fem la
beixamel.
Passem les
asbargínyies una mica per la planxa, no cal coure-les del tot perquè s’acabaran
de fer al forn. Només los hi fem una passada per a que no queden mig crues quan
les posem al forn.
Rentem i
tallem les tomaques a rodanxes.
Agafem una
safata de vidre i posem un xorro d’oli d’auliva. Fem una capa d’asbargínyies,
una capa de sofregit i una capa de tomaques. Repetim lo procés dues vegades
més.
Al damunt hi
posem la beixamel i ho coem al forn a 150º uns 30 minuts.
Si voleu fer
una versió vegetariana, aquí teniu una altra recepta: Moussaka vegetariana
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada