Arribat lo
juliol seguim en la proposta dels llibres. Aquest mes per a Un llibre, unarecepta vos porto Tapes en estat pur
de Paco Roncero. Un llibre amanós amb una bona proposta de tapes per a cuinar
durant tot l’any.
La recepta d’avui
havia de ser d’un salmorejo lleuger, però he fet la meua versió de salmorejo
més contundent al posar-hi pa alemany, d’aquest més tupit i amb llavors. Lo
resultat és més semblant a un hummus lleuger que a un salmorejo, però que ha
anar genial per a sucar les asbargínyies fregides.
Però ans d’explicar
la recepta, aquí teniu dues versions de la mateixa que ha preparat Estela. A una ella li ha afegit
pernil i ou i en lloc d’una tapa ja ha fet un plat complet per a sopar la seva
família.
L'altra, ja va ser una tapeta de categoria!
Vanessa mos ha preparat uns Bunyols d'abadejo que fan agafar gana!
Vanessa mos ha preparat uns Bunyols d'abadejo que fan agafar gana!
I aquí la meua
versió de la recepta:
Ingredients:
500g
asbargínyies
600g
tomaques
35g pa
alemany
1 gra d’all
menut
20ml d’oli d’auliva
Farina de
cigrons (per arrebossar)
Sal
Oli de
girasol (per fregir)
Comí en pols
Preparació:
Rentem les
asbargínyies, les tallem i les posem a reposar en sal per a traure l’excés d’aigua.
Fem lo
salmorejo. Escaldem les tomaques per a pelar-les millor, pelem l’all, tallem lo
pa a trossets i ho posem tot al got per a triturar. Afegim sal al gust. Ho
triturem bé fins aconseguit la textura desitjada. Si voleu fer un salmorejo més
lleuger, utilitzeu pa blanc que no té la molla tan tupida i vos quedarà més
claret. O poseu menys pa.
Una vegada fet
lo posarem a la nevera per a que estigue ben fresquet.
Eixugarem bé
els asbargínyies, hi afegirem una mica de comí en pols. Les arrebossarem amb la
farina de cigrons.
A una paella
posarem l’oli de girasol i les fregirem. Les anirem traient i posatn damunt d’un
plat amb paper de cuina per a traure l’excés d’oli.
Servirem les
asbargínyies acompanyades d’un bode salmorejo per a sucar.
Bon profit!
Ah! I si
voleu apuntar-vos, només cal que aneu aquí i vos explico com.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada