7/4/18

Un llibre, una recepta (4). Espaguetis amb sardines




Seguim en los llibres! Aquest mes mon hem anat de viatge cap a Sicília amb lo llibre: Los tesoros de la cocina siciliana sabores mediterràneos de ayer y de hoy. Un llibre que me vaig comprar quan vaig estar per Sicilia. Va ser un viatge de feina, però vaig poder gaudir plenament de la gastronomia siciliana gràcies a uns bons companys i companyes de projecte que mos van fer gaudir d ela cuina siciliana com un més.


I aquí van les receptes de qui s’ha animat a cuinar.

Paula, que està supercuinera mos ha preparar dues receptes. Un Tabulé.



I una Amanida de polp on ha canviat lo fonoll per la carxofa.


Imma mos ha preparat una Parmigiana d'asbargínyies que fa molt bona pinta.


Mei s'ha animat a participar i mos ha preparat uns Rotllets a la Siciliana, una recepta feta amb vedella.


Helena ha fet Pasta a la Norma. M'explica que és una recepta molt senzilla i bona.



I aquí la pasta amb sardines.

Ingredients:
(per a 4 persones)
400g espagueti o qualsevol pasta que vos vingue de gust
600g sardines fresques (o seitó)
1 ceba grossa
1 sobre de brins de safrà
2 C pinyons
2C panses
3 anxoves salades (o 100g de filets d’anxova en oli)
Pa ratllat
Oli d’auliva
Vi blanc sec
Sal
Pebre negre

* La recepta original porta fonoll, però com que a casa no mos acaba de fer pes als plats, no n'he posat.

Preparació:
Netegem bé les sardines o los seitons o bé demanem a la nostra peixateria que ens ho facen quan les comprem. Les tallem a trossets. Ne podem dixar un parell per plat sanceres obertes per a decoració.
Pelem la ceba i la tallem a trossets. La posem en un bon xorro a la cassola, salpebrem i la sofregim.


Trinxem les anxoves.
Afegim les anxoves al sofregit de la ceba. Ho coem una estona.



Afegim los pinyons, les panses i les sardines i dixem que vaigue agafant coloret i sabor.



Tirem un xorret de vi al gust i lo safrà. Dixem coure a foc lent durant uns 20 minuts.


Bullim la pasta al dente.
Fem a la planxa los filets de sardina que havíem reservat.
Servim en los filets al fons del plat, los espagueti i la salsa a sobre. Empolvorarem amb una mica de pa ratllat i a gaudir de la cuina siciliana.


Vos espero lo mes que ve en un altre llibre!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada