27/1/18

Arròs de galeres i calçots




Ingredients:
1l caldo de peix (fet amb galeres i un calçot)
8 galeres
8 calçots (o ceballots que li diuen a alguns llocs quan lo calçot és gros)
300g arròs
2 alls
Sal (si lo caldo de peix no és salat)
Oli d’auliva

Preparació:
Pelem los calçots i los coem al forn en un xorret d’oli per damunt. Si sou afortunats i podeu fer-los al foc, millor que millor. També podeu aprofitar aquells que vos haiguen sobrat d’alguna calçotada.


Posem a calentar lo caldo de peix a foc lent.
Fiquem un xorro generós d’oli a la paella i fem les galeres. Les traiem i reservem.


Sofregim los dos alls a la paella, afegim l’arròs i també lo sofregim una mica. Salarem depenent de lo salat que haiguem fet lo caldo.


Tirem lo caldo i coem l’arròs.


Quan estigue casi fet, apaguem lo foc, posem les galeres i los calçots al damunt i dixem reposar uns 5 minuts.


Servim, barregem i xalem!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada