12/9/17

Carrot cake (pastís de pastanaga)



La meua versió adaptada sense llet ni mantega. No podreu parar de minjar-ne!

Ingredients:
250g farina integral d’espelta (o la que vulgueu)
200g panela
3 ous
175ml oli de girasol
55ml crema vegetal (soja, avena, espelta...)
300g pastanagues (una vegada ja ratllades)
75g coco sec
½ c nou moscada
2 c canyella
1 c bicarbonat
Sal

Preparació:
Prepararem tres bols diferents per a barrejar los ingredients.
A un bol barrejarem la farina integral d’espelta, la panela, la nou moscada, la canyella i lo bicarbonat. Ho remenarem bé.

A un altre bol barrejarem lo rovell dels ous, l’oli de girasol i la crema vegetal.
 

Muntarem les clares a punt de neu i les afegirem.


Pelarem i rentarem les pastanagues i les ratllarem. Ho barrejarem bé en lo coco.

Una vegada ho tinguem tot preparat, barrejarem el contingut dels tres bols.

Untarem lo motlle en oli (o bé podeu posar-hi un paper vegetal, lo que preferiu), abocarem la massa i ho courem al forn precalentat a 180º durant 90 minuts aproximadament (ja sabeu que depèn del tipo de forn).


Una vegada cuit, ho dixarem gelar i servirem.


1 comentari:

  1. M'agrada aquesta versió "sana"...el faré sense el coco.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina