Ingredients:
Fideus soba
amb té
2
asbargínyies mitjanes
10 shitake
Salsa
mentsuyu
Oli sèsam
Pasta d’all
i gingebre
Sal
Preparació:
Netegem les
asbargínyies, les tallem per la mitat i les fem a trossos.
Posem un
xorret d’oli de sèsam a la paella i les saltegem a foc mitjà uns 5 minuts.
Després
afegim la salsa mentsuyu i l’aigua. Una part de salsa per dos d’aigua (uns
100ml/200ml).
Dixem coure fins que les asbargínyies estiguin meloses i la salsa
haigue reduït.
Netegem i
tallem los shitake a tires. Posem un xorro d’oli de sèsam a la paella i una
cullerada de pasta d’all i gingebre. Saltegem los shitake.
Això ho podem preparar la nit ans si mos ho anem a minjar fresquet, sinó també teeiu la opció de minjar lo plat calent, com preferiu,
Posem los
fideus a un bol.
Posem aigua a bullir i després l’aboquem al bol. Ho dixem
reposar uns 5-8 minuts fins que los fideus estiguin al dente.
Colem l’aigua i
los posem a un bol en aigua amb gel.
Tradicionalment
se servixen en una estoreta i una mica de gel a sota (aquí teniu una foto de la meua experiència per Japó) , però no se pot tenir de
tot a la cuina. Així que a casa, ho hem servit en plats i bols.
Serviu-ho
acompanyat d’una mica més de salsa (30ml/60ml) per a sucar-hi los fideus.
Gaudiu d’un
plat ben fresquet!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada