18/8/17

Cold cha soba, asbargínyia, shitake i mentsuyu *Japó





Ingredients:
Fideus soba amb té
2 asbargínyies mitjanes
10 shitake
Salsa mentsuyu
Oli sèsam
Pasta d’all i gingebre
Sal

Preparació:
Netegem les asbargínyies, les tallem per la mitat i les fem a trossos.
Posem un xorret d’oli de sèsam a la paella i les saltegem a foc mitjà uns 5 minuts.
Després afegim la salsa mentsuyu i l’aigua. Una part de salsa per dos d’aigua (uns 100ml/200ml). 
 


Dixem coure fins que les asbargínyies estiguin meloses i la salsa haigue reduït.
Netegem i tallem los shitake a tires. Posem un xorro d’oli de sèsam a la paella i una cullerada de pasta d’all i gingebre. Saltegem los shitake.
Això ho podem preparar la nit ans si mos ho anem a minjar fresquet, sinó també teeiu la opció de minjar lo plat calent, com preferiu,
Posem los fideus a un bol.


Posem aigua a bullir i després l’aboquem al bol. Ho dixem reposar uns 5-8 minuts fins que los fideus estiguin al dente.


Colem l’aigua i los posem a un bol en aigua amb gel.


Tradicionalment se servixen en una estoreta i una mica de gel a sota (aquí teniu una foto de la meua experiència per Japó) , però no se pot tenir de tot a la cuina. Així que a casa, ho hem servit en plats i bols.



Serviu-ho acompanyat d’una mica més de salsa (30ml/60ml) per a sucar-hi los fideus.
Gaudiu d’un plat ben fresquet!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada