24/6/17

Arròs melós de crancs i polp



 

Ingredients:
2l caldo de peix
1 polp (d’1kg aprox.)
12 o 16 crancs
300g arròs
1 ceba
2 tomaques
1 dent d’all
½ primentó roig
½ primentó verd
Sal
Pebre
Oli

Preparació:
Pelem i trinxem la ceba i la dent d’all. Posem un xoro d’oli a la cassola i ho sofregim.
Pelem la tomaca i la tallem a daus. Rentem i tallem los primentons a daus. Ho afegim al sofregit. Salpebrem.
 

Tallem els potes dels crancs (a mi personalment m’agrada tallar-les perquè després no m’agrada trobar-les soltes entre l’arròs, així que si no vos molesta podeu obviar aquest pas). Afegim los crancs al sofregit.


Acalentem lo caldo de peix en una altra olla.
Tirem l’arròs al sofregit i salem una mica (tot depenent de lo salat que hagueu fet lo caldo). Saltegem.


Espantem lo polp a la cassola del caldo de peix i lo tallem a trossets.
Afegim lo polp a l’arròs i remenem bé.


Afegim lo caldo de peix a l’arròs i dixem coure a foc mitjà fina que l’arròs estigue fet.


Ha de quedar melós i l’arròs no s’ha de beure tot lo caldo, si això passés, tireu-hi una mica més de caldo o en lo seu defecte aigua ans de que s’acabe de coure l’arròs.
Serviu i disfruteu!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada