La romanesco, de la família de les cols. Uns diuen que és un
híbrid entre lo bròquil i la coliflor, d’altres que és una varietat verda de
col italiana molt antiga, qui sabrà? Lo que sí que sabem és que és bona per a l’organisme,
que conté molta vitamina C i ajuda a prevenir les malalties degeneratives entre
moltes altres coses.
Ingredients
1 col
romanesco
Sal
Oli
Primento
roig picant o dolç
Preparació:
Rentem bé la
col i anem separant los brots i posant-los damunt d’una paper vegetal a una
llanda de forn.
Lo tronxo lo
podem guardar per fer una crema amb altres verdures.
Salem, tirem
un xorro d’oli i primentó picant per damunt.
Ho coem al
forn a uns 150-170º fins que veiguem que estigue cuita “al dente”.
Traiem i servim
d’acompanyament, per sucar una fondue de formatges o per allò que vulgueu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada