14/2/17

Romanesco al forn



La romanesco, de la família de les cols. Uns diuen que és un híbrid entre lo bròquil i la coliflor, d’altres que és una varietat verda de col italiana molt antiga, qui sabrà? Lo que sí que sabem és que és bona per a l’organisme, que conté molta vitamina C i ajuda a prevenir les malalties degeneratives entre moltes altres coses.


Ingredients
1 col romanesco
Sal
Oli
Primento roig picant o dolç

Preparació:
Rentem bé la col i anem separant los brots i posant-los damunt d’una paper vegetal a una llanda de forn.


Lo tronxo lo podem guardar per fer una crema amb altres verdures.
Salem, tirem un xorro d’oli i primentó picant per damunt.


Ho coem al forn a uns 150-170º fins que veiguem que estigue cuita “al dente”.


Traiem i servim d’acompanyament, per sucar una fondue de formatges o per allò que vulgueu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada