Torta
rustica, a base di erbe, secundo la tradizione reggiana.
Seguim amb
el Repte de Cuina Regional Italiana!
Aquest mes
una recepta molt bona que mos ha anat de luxe per a la carmanyola d’aquest dies
de calor.
Com sempre,
vos presento los ingredients de la recepta original:
Ingredienti:
100g di
farina
70g di
trutto
Latte,
pochissimo (se necessario)
1kg di
bietole o spinaci (ma anche con altre erbe selvatiche)
60g di lardo
prestato
Un spicchio
di aglio tritato
Un cucchiaio
di presemolo tritato
60g di
pangrattato
180g di
parmigiano reggiano (ideale se stravecchio) gratugiato
4 uove
Sale
Burro, per
ungere la tortiera
Varianti:
Cipolotti
Noce moscata
Pepe di
mulinelo
I aquí la
meua adaptació d’avui:
Ingredients:
200g farina
d’espelta integral
½ got d’oli
d’auliva
¼ got llet
d’avena
1kg
d’espinacs (també podeu utilitzar bledes o similars)
4 ous
1 ceba
180g parmesà
1 dent d’all
Julivert
Romer
Sal
Nou moscada
Pebre negre
Preparació:
Primer
preparem la massa tot barrejant la farina amb l’oli, la llet i un polsim de
sal. Un cop la massa estigue feta, la dixem reposar mentre preparem lo
farciment.
Netegem bé
los espinacs. Trinxem la ceba, l’all i lo julivert i ho saltegem en un xorret
d’oli.
Dividim la
massa en dos i l’estirem fent la forma que desitgem. Una serà la base i l’altra
ho cobrirà.
Batem los
ous, ho barregem en lo sofregit i afegim lo parmesà. Ho remenem bé i estenem damunt de la base.
Ho
tapem amb l’altre tros de massa i ho segellem pel voltant. (Jo també vaig aprofitar que sortia una mica d'ou pel voltant per pintar-ho)
Ho posem a
coure al forn precalentat a 140º durant 30 minuts.
Una vegada
cuit ho podem minjar calent o dixar gelar i minjar a temperatura ambient. Com
he dit abans, l’endemà per a la carmanyola està boníssim, millor que acabat de
fer.
Estoy de acuerdo contigo que al dia siguiente esta aun mejor! Me alegro que te haya gustado, una versión fantastica! Besitos
ResponEliminaUna adaptación perfecta, con arena y harina de espelta woow!!!!
ResponEliminaMe encanta,
Saludos
Te ha quedado genial. Esuna buena opción utilizar esta harina. La próxima vez que la haga probaré con tu recomendación.
ResponElimina