3/7/16

Erbazzone *Itàlia



Torta rustica, a base di erbe, secundo la tradizione reggiana.



 http://elcajondesastredemaggie.blogspot.com/2016/07/erbazzone-reto-salado-cri-emilia-romagna.html

Aquest mes una recepta molt bona que mos ha anat de luxe per a la carmanyola d’aquest dies de calor.

Com sempre, vos presento los ingredients de la recepta original:

Ingredienti:
100g di farina
70g di trutto
Latte, pochissimo (se necessario)
1kg di bietole o spinaci (ma anche con altre erbe selvatiche)
60g di lardo prestato
Un spicchio di aglio tritato
Un cucchiaio di presemolo tritato
60g di pangrattato
180g di parmigiano reggiano (ideale se stravecchio) gratugiato
4 uove
Sale
Burro, per ungere la tortiera
Varianti:
Cipolotti
Noce moscata
Pepe di mulinelo

I aquí la meua adaptació d’avui:

Ingredients:
200g farina d’espelta integral
½ got d’oli d’auliva
¼ got llet d’avena
1kg d’espinacs (també podeu utilitzar bledes o similars)
4 ous
1 ceba
180g parmesà
1 dent d’all
Julivert
Romer
Sal
Nou moscada
Pebre negre

Preparació:
Primer preparem la massa tot barrejant la farina amb l’oli, la llet i un polsim de sal. Un cop la massa estigue feta, la dixem reposar mentre preparem lo farciment.


Netegem bé los espinacs. Trinxem la ceba, l’all i lo julivert i ho saltegem en un xorret d’oli.



Dividim la massa en dos i l’estirem fent la forma que desitgem. Una serà la base i l’altra ho cobrirà.



Batem los ous, ho barregem en lo sofregit i afegim lo parmesà.  Ho remenem bé i estenem damunt de la base. 

 


Ho tapem amb l’altre tros de massa i ho segellem pel voltant. (Jo també vaig aprofitar que sortia una mica d'ou pel voltant per pintar-ho)


Ho posem a coure al forn precalentat a 140º durant 30 minuts.


Una vegada cuit ho podem minjar calent o dixar gelar i minjar a temperatura ambient. Com he dit abans, l’endemà per a la carmanyola està boníssim, millor que acabat de fer.


3 comentaris:

  1. Estoy de acuerdo contigo que al dia siguiente esta aun mejor! Me alegro que te haya gustado, una versión fantastica! Besitos

    ResponElimina
  2. Una adaptación perfecta, con arena y harina de espelta woow!!!!
    Me encanta,

    Saludos

    ResponElimina
  3. Te ha quedado genial. Esuna buena opción utilizar esta harina. La próxima vez que la haga probaré con tu recomendación.

    ResponElimina