Avui vos
porto una recepta del llibre “La Cuina dels pescadors de la Costa Daurada” de
David Solé i Torné que vaig guanyar el mes passat a un concurs organitzar per
Amigastronomicas.
Moltes
gràcies Silvia!
Dir que una
vegada vaig obrir lo llibre me van agafar moltes ganes de començar a cuinar
plats, però com que tenia galeres i en cigrons no les havia fet mai, vaig
decidir provar-ho. Tot un descobriment. Si vos animeu a provar-la ja me direu!
Ingredients:
(per a 4
pax)
600g cigrons
cuits + lo caldo de cocció*
16 galeres
1 ceba
2 alls
1 branca de
julivert
2 tomaques
Vi ranci
Pebre roig
dolç
Safrà
Oli
Sal
*Sinó podeu
utilitzar caldo vegetal.
Preparació:
Pelem,
rentem i trinxem la ceba.
La posem a
una cassola en un xorret d’oli i la comencem a sofregir.
Pelem los
alls i los piquem al morter en lo julivert.
Ho afegim al
sofregit i remenem bé.
Pelem i
ratllem les tomaques. Les afegim al sofregit. Salem.
Piquem lo
safrà en lo pebre roig dolç i lo barregem bé en lo vi ranci.
Ho afegim
també al sofregit.
Quan s’haigue
evaporat una mica l’alcohol, afegim una mica de caldo dels cigrons i los
cigrons i ho dixem coure un parell de minuts.
Tallem les
galeres a trossets (a la recepta original les hi posa sanceres, però
personalment m’agraden més a trossets, fan més bon minjar) i les afegim a la
cassola.
Ho dixem un parell de minuts més i ja ho podem servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada