22/2/16

Cigrons amb galeres



Avui vos porto una recepta del llibre “La Cuina dels pescadors de la Costa Daurada” de David Solé i Torné que vaig guanyar el mes passat a un concurs organitzar per Amigastronomicas.
Moltes gràcies Silvia!



Dir que una vegada vaig obrir lo llibre me van agafar moltes ganes de començar a cuinar plats, però com que tenia galeres i en cigrons no les havia fet mai, vaig decidir provar-ho. Tot un descobriment. Si vos animeu a provar-la ja me direu!

Ingredients:
(per a 4 pax)
600g cigrons cuits + lo caldo de cocció*
16 galeres
1 ceba
2 alls
1 branca de julivert
2 tomaques
Vi ranci
Pebre roig dolç
Safrà
Oli
Sal
*Sinó podeu utilitzar caldo vegetal.

Preparació:
Pelem, rentem i trinxem la ceba.
La posem a una cassola en un xorret d’oli i la comencem a sofregir.


Pelem los alls i los piquem al morter en lo julivert.


Ho afegim al sofregit i remenem bé.
Pelem i ratllem les tomaques. Les afegim al sofregit. Salem.


Piquem lo safrà en lo pebre roig dolç i lo barregem bé en lo vi ranci.
Ho afegim també al sofregit.
Quan s’haigue evaporat una mica l’alcohol, afegim una mica de caldo dels cigrons i los cigrons i ho dixem coure un parell de minuts.
 

Tallem les galeres a trossets (a la recepta original les hi posa sanceres, però personalment m’agraden més a trossets, fan més bon minjar) i les afegim a la cassola.


Ho dixem un parell de minuts més i ja ho podem servir.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada