3/10/15

Risotto con i cacuocciuoli *Sicilia



Amb aquesta recepta participo al repte CRI de la companya Margot. Si voleu saber-ne una mica més, només cal que cliqueu damunt de la imatge del repte.

 http://elcajondesastredemaggie.blogspot.com/2015/10/risotto-con-i-cacuocciuoli-reto-salado.html



La recepta d’avui és per a 4 persones. Jo vaig reduir les quantitats per a fer-la per a dos. La veritat és que ha estat tot un descobriment, sobretot la manera de preparar lo Risotto, ja que jo ho faig d’una altra manera. He de dir que està molt bo. Gràcies Margot per la oportunitat! ;)



Avui vos presento los ingredients en italià, com a la recepta original.

Ingredients:
350g di riso
500g di fave
400g di piselli
80g di pecorino picante (com que no n’he trobat he utilitzat parmesà)
30g di burro (a casa no utilitzo mantega per cuinar, he utilitzat oli d’auliva)
2 carciofi
1 cipolla
4 cucchiai di olio di oliva
Succo di ½ limonè
Sale
Pepe

Preparació:
Com que no és temporada encara, les faves, les carxofes i los pèsols, he aprofitat los que tenia pel congelador. Així que ho hem de traure una estona ans per a que se descongele.
Si ne teniu de frescos, només cal desgranar les faves i los pèsols i en lo cas de les carxofes, pelar-les, tallar lo cor a trossets i posar-ho en suc de llimona per a que no se facen negres i mos facen negres l’arròs també.
A una cassola, posem un xorret d’oli. Pelem, rentem i tallem la ceba a trossets i la saltegem una mica. 


A continuació afegim les faves, los pèsols i les carxofes. Salpebrem i saltem una mica. Ho coem en mig got d’aigua a foc lent durant uns 40 minuts.


Mentrestant coem l’arròs al dente a banda en aigua lleugerament salada.


Quan l’arròs estigue a punt, l’afegim a la verdura, i remenem bé. Afegim lo formatge, acabem de coure durant 5 minuts i ja podem servir.



Tot un descobriment!

4 comentaris:

  1. Hola Cristina y bienvenida al reto! Yo tambien hago el risotto a la manera tradicional y esta vez me he saltado la receta y he cocinado las verduras y el arroz juntos y he ido añadiendo poco a poco el caldo, seguramente asi lo haces tu jejejeje. Un besito guapa y apuntada estas al siguiente!

    ResponElimina
  2. Hola Cristina vengo a visitarte desde Argentina pues me interesa la cocina italiana y quiero ver cómo es la verdadera. Para comenzar tu risotto de habas y alcachofas se ve rico, rico. Ya te sigo.

    Besos hoy desde
    http://siempreseraprimavera.blogspot.com.ar/2015/10/sobre-el-te-y-algo-mas.html

    ResponElimina
  3. No havia cuinat mai un risotto d'aquesta manera, però si ho diuen els italians....! Té una pinta deliciosa! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina
  4. Has hecho la receta tal cual y tiene una pinta fabulosa, yo me salté la cocción y lo hice de manera tradicional.
    Además usé la verdura de bote y quedó de miedo.
    Besos
    Nieves

    ResponElimina