Amb aquesta
recepta participo al repte CRI de la companya Margot. Si voleu saber-ne una
mica més, només cal que cliqueu damunt de la imatge del repte.
La recepta d’avui
és per a 4 persones. Jo vaig reduir les quantitats per a fer-la per a dos. La veritat
és que ha estat tot un descobriment, sobretot la manera de preparar lo Risotto,
ja que jo ho faig d’una altra manera. He de dir que està molt bo. Gràcies
Margot per la oportunitat! ;)
Avui vos
presento los ingredients en italià, com a la recepta original.
Ingredients:
350g di riso
500g di fave
400g di
piselli
80g di
pecorino picante (com que no n’he trobat he utilitzat parmesà)
30g di burro
(a casa no utilitzo mantega per cuinar, he utilitzat oli d’auliva)
2 carciofi
1 cipolla
4 cucchiai
di olio di oliva
Succo di ½ limonè
Sale
Pepe
Preparació:
Com que no
és temporada encara, les faves, les carxofes i los pèsols, he aprofitat los que
tenia pel congelador. Així que ho hem de traure una estona ans per a que se
descongele.
Si ne teniu
de frescos, només cal desgranar les faves i los pèsols i en lo cas de les
carxofes, pelar-les, tallar lo cor a trossets i posar-ho en suc de llimona per
a que no se facen negres i mos facen negres l’arròs també.
A una
cassola, posem un xorret d’oli. Pelem, rentem i tallem la ceba a trossets i la
saltegem una mica.
A continuació afegim les faves, los pèsols i les carxofes.
Salpebrem i saltem una mica. Ho coem en mig got d’aigua a foc lent durant uns
40 minuts.
Mentrestant coem l’arròs al dente a banda en aigua
lleugerament salada.
Quan l’arròs estigue a punt, l’afegim a la verdura, i
remenem bé. Afegim lo formatge, acabem de coure durant 5 minuts i ja podem
servir.
Tot un descobriment!
Hola Cristina y bienvenida al reto! Yo tambien hago el risotto a la manera tradicional y esta vez me he saltado la receta y he cocinado las verduras y el arroz juntos y he ido añadiendo poco a poco el caldo, seguramente asi lo haces tu jejejeje. Un besito guapa y apuntada estas al siguiente!
ResponEliminaHola Cristina vengo a visitarte desde Argentina pues me interesa la cocina italiana y quiero ver cómo es la verdadera. Para comenzar tu risotto de habas y alcachofas se ve rico, rico. Ya te sigo.
ResponEliminaBesos hoy desde
http://siempreseraprimavera.blogspot.com.ar/2015/10/sobre-el-te-y-algo-mas.html
No havia cuinat mai un risotto d'aquesta manera, però si ho diuen els italians....! Té una pinta deliciosa! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat
ResponEliminaHas hecho la receta tal cual y tiene una pinta fabulosa, yo me salté la cocción y lo hice de manera tradicional.
ResponEliminaAdemás usé la verdura de bote y quedó de miedo.
Besos
Nieves