16/11/14

Pastís de tres xocolates i pinya
 
Ingredients:

Sucre

Aigua

Pinya en almívar sense sucres afegits

Xocolata a la tassa

1 got de llet de civadaPer al coc 1:

4 ous

1 iogurt

½ tauleta de xocolata negre

1 mida de iogurt de sucre

1 mida de iogurt d’oli d’auliva

Farina de blat (la que entre)

9g llevadura en polsPer al coc 2:

4 ous

1 iogurt

70g virutes de xocolata negre

1 mida de iogurt de sucre

1 mida de iogurt d’oli d’auliva

Farina de blat (la que entre)

9g llevadura en polsPreparació:

Escorrem la pinya del seu suc i mentrestant preparem lo caramel tot posant sucre i una mica d’aigua a la paella i anirem coent a foc lent mentre se fa lo caramel. Quan estigue a punt, lo posarem a la base del motlle i al damunt les rodanxes de pinya disposades com preferiu.

Trencarem la xocolata a trossets i la desfarem al bany maria.

Separarem les clares dels ous i barrejarem lo rovell en lo iogurt, lo sucre i l’oli. Afegirem la xocolata desfeta. Seguidament barrejarem la llevadura en la farina i també l’afegirem.

Muntarem les clares a punt de neu i les afegirem a la mescla. Una vegada ben barrejat ho posarem al motlle per damunt la pinya i courem al forn uns 30 minuts a 170º.Quan estigue cuit lo traiem, dixem gelar i desenmotllem perquè necessitem lo motlle per fer l’altre coc (a no ser que ne tinguem dos d’iguals).Tornarem a separar les clares dels ous i barrejarem lo rovell en lo iogurt, lo sucre i l’oli. Afegirem les virutes de xocolata. Seguidament barrejarem la llevadura en la farina i també l’afegirem. 


Muntarem les clares a punt de neu i les afegirem a la mescla. Una vegada ben barrejat ho posarem al motlle untat prèviament amb oli i courem una altra vegada al forn uns 30 minuts a 170º.Prepararem la xocolata desfeta tot acalentant la llet de civada i tirant-li la quantitat necessària per a que mos surtigue ben espessa.Quan tindrem l’altre coc fet i gelat, desmotllarem i muntarem lo pastís. Posarem lo coc de les virutes a sota i l’untarem bé amb la xocolata desfeta, al damunt hi posarem l’altre coc amb la pinya i ja tindrem un bon pastís per a unes 12 persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada