Ara que arriben los primers carabassons, fem una lasanya!
2 carabassons
grans
1 all
12 fulles de
lasanya
500g de tomaca en
conserva casolana
1 cullerades de
sèsam
Oli
Sal
Pebre
Orenga
Formatge ratllat
o pa ratllat.
Preparació:
Pelem l’all, lo
trinxem i lo posem a sofregir a la paella en un xorret d’oli.
Rentem los
carabassons i los tallem a daus i ho aboquem al sofregit d’all. Salpebrem.
Dixem coure poc a poc i anem remenant de tant en tant.
Posem les fulles
de lasanya en aigua calenta d’una en una uns 20 minuts.
Quan lo carabassó
estigue casi cuit, posem les dues cullerades de sèsam i acabem de fer lo
sofregit.
Escorrem damunt
d’un drap de cuina net les fulles de lasanya.
Tallem a trossets
la tomaca en conserva i la barregem en una mica de sal, un xorret d’oli i
orenga.
Muntem la
lasanya. Posem a la base una mica de tomaca i la primera capa de pasta. Al
damunt part del sofregit de carabassó, i així anem fent pisos fins arribar a
dalt de tot. Hi aboquem la tomaca que mos queda i li posem formatge ratllat (o
pa ratllat, al gust) i ho gratinem al forn uns 10 minuts.
Esta bona lo
mateix dia acabada de fer, però si la voleu per l’endemà i minjar-la gelada,
també!
Nosaltres aviat collirem els nostres carbassons! És el primer any que en plantem ja que no fa gaire que tenim hort a casa :)
ResponEliminaAixí que m'apunto la idea! La lasanya de carbassó t'ha quedat super apetitosa!!
Petonets :)
Jo també me l'apunto, perquè a l'hort del meu pare ja apunten els carabassons i quan comencin serà un no parar!! molt bona idea de canviar la típica beixamel per una capa de tomàquet, molt més saludable i light!
ResponEliminaJa tenim aquí una lasanya més lleugera per posar el cos a to!! Sembla molt refrescant i segur que és boníssima!
ResponEliminaUna lasanya bona, sana i estèticament fantàstica...no es pot demanar més d'un plat!
ResponElimina