Un dinar d'aniversari... felicitats Olga!!
Ingredients:
(pa 30 pax)
1 ceba
1 primentó verd
1 primentó roig
1 cabeça d’alls
4 tomaques
1kg de polpets
1’5kg de calamars
25 gambes
15 llangostins
4 l caldo de peix
100g de fideus de
fideuà (los del forat) per persona
2 cullerades de cúrcuma
(alternativa al safrà i molt més saludable i natural que lo colorant alimentari,
no dixa gust)
Sal
Oli
* També podeu
posar-li petxines, musclos, algo de peix..al vostre gust!
Preparació:
Rentem i netegem
los gambes i los llangostins i los reservem. Fem lo mateix en los calamars i en
los polpets i ho tallem a trossets.Reservem.
Pelem i tallem a
trossets ben menuts la ceba i los primentons rentats.
Pelem les
tomaques (se fa millor si s’escalden) i les tallem a trossets.
Desfem la cabeça
d’alls i los axafem una mica en la mà.
Aboquem un bon
xorro d’oli a la paella i sofregim les gambes i los llangostins. Salem. Quan
estiguen cuits, los traiem i reservem.
Fem lo sofregit
tirant los alls al mateix oli de les gambes i llangostins (així agafa més bon
gust!), després la ceba i lo primentó i per últim la tomaca i salem. Quan
estigue casi cuit, afegim los calamars i los polpets. Salem.
A continuació
afegim los fideus i los dorem una mica. Afegim lo caldo, tirem la cúrcuma i
anem coient fins que casi estiguen fets, llavors posem les gambes i los
llangostins, tapem 5 minuts i ja podrem servir!
I de postres... un arc de Sant Martí!
Aquesta fideuà t'enamora a primera vista!!!
ResponElimina