10/6/13

Fideuà valenciana




Un dinar d'aniversari... felicitats Olga!!

Ingredients:
(pa 30 pax)

1 ceba
1 primentó verd
1 primentó roig
1 cabeça d’alls
4 tomaques
1kg de polpets
1’5kg de calamars
25 gambes
15 llangostins
4 l caldo de peix
100g de fideus de fideuà (los del forat) per persona
2 cullerades de cúrcuma (alternativa al safrà i molt més saludable i natural que lo colorant alimentari, no dixa gust)
Sal
Oli

* També podeu posar-li petxines, musclos, algo de peix..al vostre gust!

Preparació:

Rentem i netegem los gambes i los llangostins i los reservem. Fem lo mateix en los calamars i en los polpets i ho tallem a trossets.Reservem.


Pelem i tallem a trossets ben menuts la ceba i los primentons rentats.

Pelem les tomaques (se fa millor si s’escalden) i les tallem a trossets.

Desfem la cabeça d’alls i los axafem una mica en la mà.

Aboquem un bon xorro d’oli a la paella i sofregim les gambes i los llangostins. Salem. Quan estiguen cuits, los traiem i reservem.


Fem lo sofregit tirant los alls al mateix oli de les gambes i llangostins (així agafa més bon gust!), després la ceba i lo primentó i per últim la tomaca i salem. Quan estigue casi cuit, afegim los calamars i los polpets. Salem.


A continuació afegim los fideus i los dorem una mica. Afegim lo caldo, tirem la cúrcuma i anem coient fins que casi estiguen fets, llavors posem les gambes i los llangostins, tapem 5 minuts i ja podrem servir!

I de postres... un arc de Sant Martí!

1 comentari: