(per a 10-12
pizzetes)
Per a la massa:
Farina d’espelta
integral (la que entre)
10g de llevadura
Herbes provençals
1 quinto de
cervesa
Sal
Per al damunt:
Anxoves
Tomaca en
conserva triturada
Tonyina
Aulives
Ceba tendra
Mozarella
Formatge manxego
semicurat
O qualsevol cosa
que tingueu per la nevera i vos vingue de gust.
Preparació:
Fem la massa.
Barregem una mica de farina amb la llevadura, la sal i les herbes provençals al
gust. Afegim o quinto de cervesa i anem amassant i afegint la farina que ens
face falta fins obtenir la massa.
Dixem reposar la
massa de 20 a
30 minuts.
Fem la massa a
boletes de la mida de la pizza que vulguem i l’estenem en lo rodillo. Si no hem
de gastar tota la massa, podem congelar-la en forma de boles o petites pizzes
estirades per utilitzar en un altre moment.
Precalentem el
forn.
Posem les
pizzetes a la llanda damunt d’un tros de paper vegetal de forn. Hi escampem una
mica de tomaca i tirem una mica de mozarella al damunt.
Coem al màxim uns
5 minuts la base de les pizzetes, les traiem i les decorem al gust. Aquest com
n’he fet una d’aulives, tonyina i ceba tenda i l’altra d’anxoves i formatge
manxego semicurat.
Ho tornem a posar
al forn uns 5 minuts més i ja les podrem minjar!
Per mi sola ja n'hauria de preparar mitja dotzena, perquè són irresistible!!!
ResponEliminaLa pizza m'agrada moltíssim, però per la intolerància a la lactosa l'he de menjar sense formatge.
ResponEliminaLa cervesa a la massa quin efecte hi fa?
La cervesa li dona un toc més cruixent a la massa.
EliminaA mi m'agrada molt una pizza que és sense formatge: damunt la massa hi tires una mica més de sal i talles ceba tendra al damunt. Ho cous una mica i quan la treus hi tires rúcula (crec que en català se diu ruca) i un xorret d'oli picant pel damunt. Senzilla pero molt bona!
Fan molt bona pinta, Cristina! Un bon soparet, i tant!
ResponEliminaLa pizza és el meu plat preferit! Així que m'encanta aquesta recepta!!
ResponElimina