20/5/13

Pizzetes




Ingredients:
(per a 10-12 pizzetes)

Per a la massa:
Farina d’espelta integral (la que entre)
10g de llevadura
Herbes provençals
1 quinto de cervesa
Sal

Per al damunt:
Anxoves
Tomaca en conserva triturada
Tonyina
Aulives
Ceba tendra
Mozarella
Formatge manxego semicurat

O qualsevol cosa que tingueu per la nevera i vos vingue de gust.

Preparació:

Fem la massa. Barregem una mica de farina amb la llevadura, la sal i les herbes provençals al gust. Afegim o quinto de cervesa i anem amassant i afegint la farina que ens face falta fins obtenir la massa.



Dixem reposar la massa de 20 a 30 minuts.

Fem la massa a boletes de la mida de la pizza que vulguem i l’estenem en lo rodillo. Si no hem de gastar tota la massa, podem congelar-la en forma de boles o petites pizzes estirades per utilitzar en un altre moment.



Precalentem el forn.

Posem les pizzetes a la llanda damunt d’un tros de paper vegetal de forn. Hi escampem una mica de tomaca i tirem una mica de mozarella al damunt. 



Coem al màxim uns 5 minuts la base de les pizzetes, les traiem i les decorem al gust. Aquest com n’he fet una d’aulives, tonyina i ceba tenda i l’altra d’anxoves i formatge manxego semicurat.



Ho tornem a posar al forn uns 5 minuts més i ja les podrem minjar!





5 comentaris:

  1. Per mi sola ja n'hauria de preparar mitja dotzena, perquè són irresistible!!!

    ResponElimina
  2. La pizza m'agrada moltíssim, però per la intolerància a la lactosa l'he de menjar sense formatge.
    La cervesa a la massa quin efecte hi fa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. La cervesa li dona un toc més cruixent a la massa.

      A mi m'agrada molt una pizza que és sense formatge: damunt la massa hi tires una mica més de sal i talles ceba tendra al damunt. Ho cous una mica i quan la treus hi tires rúcula (crec que en català se diu ruca) i un xorret d'oli picant pel damunt. Senzilla pero molt bona!

      Elimina
  3. Fan molt bona pinta, Cristina! Un bon soparet, i tant!

    ResponElimina
  4. La pizza és el meu plat preferit! Així que m'encanta aquesta recepta!!

    ResponElimina