L'atre dia vam anar a sopar a casa una amics i mireu quina cosa més bona mos va preparar Manolo...
Li vaig demanar la recepta, i aquí la teniu!
Ingredients:
Per a 4 persones:
4 lloms
d'abadejo
1 pot tomaca conserva
1 ceba
1 ou
1 all
2 cullerades de mel
oli
sal
sucre
Preparació:
Tallem la ceba en juliana i la posem en una paella en dos o tres cullerades de sucre moreno. Ho tapem i ho deixem coure a foc lento fins que caramelitze.
Triturem la tomaca, li posem la mateixa quantitat de sal i de sucre, per llevar-li l'acidesa, i la posem a sofregir, però no del tot.
Una vegada la tenim, la posem al fons d'una llanda pal forn. Salem una miqueta los talls d'abadejo i los posem damunt de la tomaca (si és abadejo desalat no cal salar-lo). Ho posem tot al forn, a 180º i mentres fem l'allioli de mel.
L'allioli lo farem en lo minipimer: posem l'ou sencer, un all i un gotet d'oli. Li afegim dos cullerades de mèl i ho passem pel minipimer.
Una vegada tenim l'allioli fet, traurem la llanda del forn i cubrirem los lloms d'abadejo en l'allioli. Ho tornarem a posar al forn fins que l'allioli quede gratinat.
Per a servir-ho posarem tomaca al fons del plat, l'abadejo en l'allioli gratinat al damunt i ho acompanyarem en la ceba caramelitzada.
Dono fé de que estava boníssim!!!
ResponElimina