22/10/12

Abadejo al forn a l'allioli de mel


L'atre dia vam anar a sopar a casa una amics i mireu quina cosa més bona mos va preparar Manolo... 




Li vaig demanar la recepta, i aquí la teniu!

Ingredients: 
Per a 4 persones:
  
4 lloms d'abadejo  
1 pot tomaca conserva 
1 ceba 
1 ou
1 all
2 cullerades de mel
oli
sal
sucre


Preparació:




Tallem la ceba en juliana i la posem en una paella en dos o tres cullerades de sucre moreno. Ho tapem i ho deixem coure a foc lento fins que caramelitze.


Triturem la tomaca, li posem la mateixa quantitat de sal i de sucre, per llevar-li l'acidesa, i la posem a sofregir, però no del tot. 


Una vegada la tenim, la posem al fons d'una llanda pal forn. Salem una miqueta los talls d'abadejo i los posem damunt de la tomaca (si és abadejo desalat no cal salar-lo). Ho posem tot al forn, a 180º i mentres fem l'allioli de mel. 

L'allioli lo farem en lo minipimer: posem l'ou sencer, un all i un gotet d'oli. Li afegim dos cullerades de mèl i ho passem pel minipimer.


Una vegada tenim l'allioli fet, traurem la llanda del forn i cubrirem los lloms d'abadejo en l'allioli. Ho tornarem a posar al forn fins que l'allioli quede gratinat.


Per a servir-ho posarem tomaca al fons del plat, l'abadejo en l'allioli gratinat al damunt i ho acompanyarem en la ceba caramelitzada.


1 comentari: