9/6/11

Farcellets de carabassó, mill i allioli

Avui algo fresquet!




Ingredients:

2 carabassons
4 tasses de mill
1 pastanaga
1 ceba
5 xampinyons
8 o 9 tomaquetes cherry
1ou
oli
sal 
pebre

Preparació:

Tallem los carabassons en llesques fines (2 llesques per farcellet) mentre posem aigua a bullir. Ascaldem los carabassons i ho dixem gelar.
Lo carabassó que mos ha sobrat, lo tallem a trossets xicotets, així com la pastanaga i la ceba i ho sofregim en un xorret d'oli, sal i pebre.Mentrestant, rentem bé lo mill i lo posem a bullir. Quan estigue, lo colem i l'afegim al sofregit de carabassó, pastanaga i ceba. Remenem bé, apaguem lo foc i dixem gelar.
Rentem i tallem los xampinyons a làmines i los passem per la paella. Quan estiguen, los salem i també los dixem gelar.

Fem l'allioli. En un morter triturem l'all (a gust de cadascú) en un polsim de sal. Afegim lo rovell d'ou. Anem rementant i tirant l'oli poc a poc fins que se va lligant.

Quan ja ho tenim tot preparat, ho muntem. Posem dos tires de carabassó en creu, i al mig aboquem una mica de barreja i tanquem lo farcellet. Ho anem posant en una plàtera. Lo que sobre, ho podem posar al mig. Decorem en los xampinyons i les tomaquetes i tirem damunt una mica d'allioli. Reservem la resta pa qui ne vulgue més.

Au, a dinar fresquets i saludable!

2 comentaris:

  1. mmm! no conec el mill, què és? on ho compres?

    ResponElimina
  2. El mill (mijo en castellà) és un cereal sense gluten que porta ferro i magnesi entre altres propietats... Ho compro a tendes de productes ecològics. T'animo a provar-lo, ja contaràs!

    ResponElimina