13/6/11

Arrós negre

(pa 4 persones)



Ingredients:

1 ceba menuda
mig primentó verd
2 alls
4 tomaques de conserva
1 sépia
10 ó 12 crancs
4 gambes o llangostins
1 sobret de tinta
arròs Montsià
entre 3/4 i 1 litro de caldo de peix
oli 
sal

(també podeu posar calamar, petxines, escamarlà... lo que trobeu a la peixateria i vos vingue de gust!)

Preparació:

Posem oli a la paella i sofregim les gambes o llangostins i los crancs. Tirem una mica de sal. Quan estiguen los traem i reservem. Al mateix oli i tirem l'all, la ceba i lo primentó tallat a trossets xicotets. Quan estigue una miqueta dorat i afegim la tomaca tallada a trossets. Ho salem i anem remenant de tant en tant fins tenir lo sofregit fet.

Quan lo sofregit estigue a punt, hi tirem la sépia tallada a tiretes fines i salada. Ho remenem una mica i afegim l'arrós pa quatre persones (jo tinc la mida dels meus grapats, sinó sabeu quant, se pot tirar un got per persona aproximadament). Salem i remenem una miqueta. Seguidament tirem lo caldo de peix. Dixem a foc mig q se vaigue coent.

Quan s'haigue begut la mitat del caldo que hem tirant, afegim la tinta i ho remenem bé. Continuem coent i quan estigue a punt d'acabar-se lo caldo, afegim los crancs, les gambes o llangostins, apaguem lo foc, i dixem reposar fins que l'arròs estigue al punt.

A natros mos agrada acompanyar-lo en una mica d'allioli i vinet blanc fresquet. Ideal pa un domenge!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada