1/6/24

Cigrons negres en tomaca i ou dur

 

Tenir amics és com tenir un tresor, i jo sóc afortunada perquè los meus sempre pensen en lo cuinetes que sóc i m’agrada provar coses noves. Avui uns cigrons ben curiosos cultivats a la zona. Canvia l’aspecte, però són molt similars als que estem acostumats de tota la viada de mida i sabor.

Ingredients:

3 tasses de cigrons negres

400g tomaca en conserva

4 ous

1 ceba

1 primentó

1 pastanaga

1 dent d’all

sal

oli d’auliva

pebre negre


Preparació:

Posem los cigrons a remulla 12h ans de coure’ls.


Los netegem bé i coem en abundant aigua. Si ho feu en olla unes 2 hores. Jo ho he fet en la Magimix Cook Expert, a la olla inox programant: EXPERTO 50min 100º.


Una vegada cuits los colem si hem de consumir, si no, los guardem en lo caldo. Jo a vegades faig més quantitat de la que he de consumir i los congelo o guardo a la nevera en lo caldo.

Posem a bullir los ous en aigua 8 minuts.

Fem lo sofregit de tomaca a la olla inox de la Magimix Cook Expert. Pelem la dent d’all, la ceba i la pastanaga. Ho posem a la olla a trossos i amb un bon xorro d’oli. Programem: COCCIÓN/ DORAR.

Quan acabe, afegim la tomaca i programem: EXPERTO 20min v1 100º. Dixarem la tapa menuda oberta. Quan acabe programem: EXPERTO 1min 18v.

Una vegada la salsa estigue feta ho barregem en los cigrons i dixem coure a foc lent uns 10 minuts. Corregim de sal i pebre.

Pelem los ous i los tallem a daus.

Servim los cigrons en l’ou per damunt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada