9/2/24

Pizza vegana (sense gluten)


Amb aquesta aprotació participo al #RetoInternationaDay que aquest mes va dedicat a la pizza.

De pizzes n’hi ha per tots los gustos, i aquesta és la que he preparat a casa amb l’ajuda de la meua xicoteta chef.

Ingredients:

200g barreja de farines sense gluten

60ml aigua

2C oli d’auliva

Sal

2 tomaques

4 xampinyons

¼ de maçana

Ruca

4 tomaquesseques en oli

Herbes provençals

Formatge vegà (lo que més vos agrade)

Oli picant

 

Preparació:

Barregem la farina en l’oli d’auliva, l’aigua i la sal al gust fins obtenir una massa compacta que puguem moldejar fàcilment i no se mos apegue a les mans.

Si fessem una massa en gluten li posaríem llevadura i la dixariem reposar. Però com que la intenció és fer una massa “ràpida” i cruixent no n’hem posat ni dixem reposar.



Donem forma a la base de la pizza.

La posem a una llanda de pizza amb paper vegetal a sota.

Precalentem lo forn a 220º.

Netegem i tallem les tomaques a rodanxe si les repartim a la base.

Netegem los xampinyons i la maçana i ho tallem a làmines fines que repartirem per damunt de la tomaca.

Posarem herbes provençals al gust.

I una mica de formatge vegà. Jo només n’he posat a mitja pizza, l’altra meitat, sense.

Ho coem al forn fins que veiguem que la massa estigue cuita i lo de dalt comence a estar doradet.

Repartim per sobre una mica de ruca i tallem a trossets les tomaques seques. Una miqueta d’oli picant al gust per damunt i a gaudir d’una pizza casolana ben bona.

Si voleu vore més receptes de súper pizzes, visiteu: #PizzaInternationaDay


2 comentaris: