17/5/23

Carabassó amb salsa de tomaca i feta

 


Una altra recepta del fantàstic chef Ottolenghi del seu llibre Exuberancia. La vibrante cocina vegetariana.

Ingredients:

2 o 3 carabassons

5 dents d’all

2c llavors fonoll

400g tomaques en conserva

½ c panela

50g formatge feta

10 fulles aufàpiga (jo ho he canviat per cebollí fresc)*

Sal

Pebre negre

Oli d’auliva

 

*Si no teniu un ingredient a mà per a fer una recepta, sempre podeu buscar alternatives entre lo que tingueu, és una manera de consumir allò que tenim i no malbaratar los aliments.

 

Preparació:

Netegem i tallem los carabassons a rodanxes fines. Jo he utilitzat lo processador de la Magimix Cook Expert amb el disc núm.2.


Posem les rodanxes a un bol, afegim dos dents dall xafades, 85ml d’oli d’auliva i sal i pebre al gust. Barregem bé i ho dixem reposar 30 minuts.

Pelem les dents d’all que mos queden i les tallem a làmines. Ho sofregim en un bon xoro d’oli i les llavors de fonoll. Ho he fet a la Magimix Cook Expert programant: COCCIÓN / DORAR.

Al cap de 2 minuts, incorporem les tomaques, la panela i salpebrem. Acabem de sofregir.  

En acabar, ho triturem programant: EXPERTO V18 30s.

Mentre se va fent la salsa de tomaca, anem fent una mica a la planxa lo carabassó. A mi m’agrada que quede un pèl “al dente”.

Quan estiguen fets los anem posant a la safata que vulguem.

Posem la salsa de tomaca per damunt, posem lo feta desfent-lo en les mans i tallem lo cebollí i lo repartim per sobre.

Ja voreu que és una recepta boníssima, si la feu ja me feu arribar les fotos!

I aquí una altra recepta del mateix llibre: Cebes roges amb salsa d'anous.


1 comentari: