Cocinas del Mundo aquest mes ens porta al Iemen, i d’aquí la recepta d’avui d’un estofat de gentilles (adas) que solen prendre per esmorzar. Si sou dels que vos agraden los plats de cullera amb un toquet especiat, proveu-lo.
Ingredients:
1 ½ tassa de gentilles taronja
3 tasses d’aigua
1 ceba roja
2 tomaques
5 dents d’all
1C pasta de tomaca
1c comí mòlt
1c coriandre mòlt
½ c pebre negre
¼ c pesteta mòlta
Sal
Oli d’auliva
Julivert
Cilantre
Preparació:
Netegem les gentilles i les coem amb aigua uns 15-20 minuts.
Pelem la ceba i la tallem a daus.
Netegem les tomaques i les tallem a daus.
Trinxem les dents d’all.
Mentrestant a una cassola posem un xorro d’oli i coem al ceba fins que
comence a estar transparent. Llavors afegim al tomaca i dues dents d’all
trinxades. Remenem bé i anem sofregint. Afegim la pasta de tomaca i seguim
cuinant fins que veiguem que s’ha reduït. Afegim lo comí, lo coriandre, lo pebre
i la pesteta. Sofregim una miqueta més.
Afegim les gentilles cuites amb una miqueta del seu caldo i salem. Ho coem a foc lent uns 10 minuts.
Mentre s’acaben de coure les gentilles posem un bon xorro d’oli a una paella i afegim l’all trinxat que mos queda i unes fulles de julivert i cilantre trinxades. Coem uns 5 minuts fins que veiguem que l’all comença a estar doradet i lo julivert i cilantre cruixent.
Servim les gentilles sen una mica de l’oli preparat per damunt.
Bon profit!
Ummmm fa una pinta boníssima, a mi m'encanten aquests estofats!
ResponEliminapetonets