20/11/22

Estofat de gentilles taronja *Iemen

 


Cocinas del Mundo aquest mes ens porta al Iemen, i d’aquí la recepta d’avui d’un estofat de gentilles (adas) que solen prendre per esmorzar. Si sou dels que vos agraden los plats de cullera amb un toquet especiat, proveu-lo.

 

Ingredients:

1 ½ tassa de gentilles taronja

3 tasses d’aigua

1 ceba roja

2 tomaques

5 dents d’all

1C pasta de tomaca

1c comí mòlt

1c coriandre mòlt

½ c pebre negre

¼ c pesteta mòlta

Sal

Oli d’auliva

Julivert

Cilantre

 

Preparació:

Netegem les gentilles i les coem amb aigua uns 15-20 minuts.

Pelem la ceba i la tallem a daus.

Netegem les tomaques i les tallem a daus.

Trinxem les dents d’all.

Mentrestant a una cassola posem un xorro d’oli i coem al ceba fins que comence a estar transparent. Llavors afegim al tomaca i dues dents d’all trinxades. Remenem bé i anem sofregint. Afegim la pasta de tomaca i seguim cuinant fins que veiguem que s’ha reduït. Afegim lo comí, lo coriandre, lo pebre i la pesteta. Sofregim una miqueta més.




Afegim les gentilles cuites amb una miqueta del seu caldo i salem. Ho coem a foc lent uns 10 minuts.

Mentre s’acaben de coure les gentilles posem un bon xorro d’oli a una paella i afegim l’all trinxat que mos queda i unes fulles de julivert i cilantre trinxades. Coem uns 5 minuts fins que veiguem que l’all comença a estar doradet i lo julivert i cilantre cruixent.

Servim les gentilles sen una mica de l’oli preparat per damunt.

Bon profit!

 Si voleu vore més receptes el Iemen preparades per altres bloggers cliqueu aquí.

 

1 comentari: