7/4/22

Un llibre, una recepta (52). Pastís de polenta a la paisana

 


Aquest mes vos porto un llibre que fa molts anys que tinc (abans de pensar ser mare i tot) i que m’agrada perquè és cuina per a la família a més d’una font d’informació a mode d’introducció abans de les receptes que vos pot ser molt útil. La alimentación de nuestros hijos de Montse Bradford.

 


Paula ha preparat aquest Arrebossat de coliflor que diu que està boníssim! L'haurem de provar, no?


A la recepta que proposo li he canviat lo nom original “Tortilla de polenta a la paisana”  perquè per a mi és més un pastís que una truita, i també algun dels seus ingredients, perquè moltes vegades los llibres mos servixen de font d’inspiració i acabenm adaptant les receptes al gust dels de casa.

 

Ingredients:

2 cebes

1 pastanaga (jo n’he posat 2)

½ bloc de tofu fumat (ho he canviat per 150g de shitake)

½ tassa de pèsols

½ tassa de panís cuit

2c tàperes (no n’he posat)

1 tassa de polenta

4 tasses d’aigua

Sal

Oli d’auliva

1 fulla de llorer

 

Preparació:

Pelem i tallem les cebes i les pastanagues a daus xicotets.

Netegem los shitake i los tallem també a daus xicotets.

A una paella posem un xorro d’oli i saltegem una mica la ceba i la pastanaga. Posem un ditet d’aigua, los pèsols i la fulla de llorer, ho tapem i coem fins que no quede aigua.

Afegim los shitake i lo panís, salem i ho saltegem bé fins que veiguem que los shitake estan cuits.


Mentrestant preparem la polenta. La posem a la paella amb l’aigua i salem. Anem remenant fins que se vaigue espessint.

A una safata mitjana posem lo saltejat de verdura i després ho cobrim amb la polenta. Igualem amb l’espàtula.



Dixem gelar per a que solidifique i ja podrem servir.

És un plat que podeu minjar tebi o bé acalentar-lo una mica abans de servir. Ah! Fresc per a portar a la carmanyola de pícnic o la feina amb un bona amanida també vos agradarà!

 Montse Bradford te molts llibres de receptes. Aquí al blog podeu trobar-ne un parell més:

Linguine d'espelta integral amb anous i alvocat

Pastís de seitan i mill


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada