Aquest mes vos porto un llibre que fa molts anys que tinc (abans de pensar ser mare i tot) i que m’agrada perquè és cuina per a la família a més d’una font d’informació a mode d’introducció abans de les receptes que vos pot ser molt útil. La alimentación de nuestros hijos de Montse Bradford.
A la recepta
que proposo li he canviat lo nom original “Tortilla de polenta a la paisana” perquè per a mi és més un pastís que una
truita, i també algun dels seus ingredients, perquè moltes vegades los llibres
mos servixen de font d’inspiració i acabenm adaptant les receptes al gust dels
de casa.
Ingredients:
2 cebes
1 pastanaga
(jo n’he posat 2)
½ bloc de
tofu fumat (ho he canviat per 150g de shitake)
½ tassa de
pèsols
½ tassa de
panís cuit
2c tàperes
(no n’he posat)
1 tassa de
polenta
4 tasses d’aigua
Sal
Oli d’auliva
1 fulla de
llorer
Preparació:
Pelem i
tallem les cebes i les pastanagues a daus xicotets.
Netegem los
shitake i los tallem també a daus xicotets.
A una paella
posem un xorro d’oli i saltegem una mica la ceba i la pastanaga. Posem un ditet
d’aigua, los pèsols i la fulla de llorer, ho tapem i coem fins que no quede
aigua.
Afegim los
shitake i lo panís, salem i ho saltegem bé fins que veiguem que los shitake
estan cuits.
Mentrestant preparem la polenta. La posem a la paella amb l’aigua i salem. Anem remenant fins que se vaigue espessint.
A una safata mitjana posem lo saltejat de verdura i després ho cobrim amb la polenta. Igualem amb l’espàtula.
Dixem gelar per a que solidifique i ja podrem servir.
És un plat que podeu minjar tebi o bé acalentar-lo una mica abans de servir. Ah! Fresc per a portar a la carmanyola de pícnic o la feina amb un bona amanida també vos agradarà!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada