És principi de mes i Cooking the Chef mos proposa cuinar una recepta de Pellegrino Artusi del seu llibre La Scienza in cucina e l’arte di mangiare bene publicat al 1891. Va ser considerat un llibre de cuina moderna i encara avui en dia es continua imprimint.
La recepta d’avui,
l’he adaptat una mica a les nostres necessitats, però podeu llegir la original
aquí: Sformato di zucchini passati.
Ingredients:
600g de
carabassó
½ ceba
2
pastanagues
1 rama d’api
1 manollet de
julivert
40g de
parmesà
4 ous
4C farina de
panís
10dl llet d’avena
Oli d’auliva
Pebre negre
Sal
Preparació:
Pelem la
ceba i les pastanagues.
Netegem lo
julivert i l’api.
Triturem la ceba,
les pastanagues, la rameta d’api i lo manollet de julivert.
Posem un xorro d’oli a la paella i ho saltegem.
Netegem los
carabassons i los tallem a trossets menuts. Jo he reservat unes rodanxetes
finetes per a decorar.
Afegim lo carabassó al sofregit i salpebrem.
Ho coem. Jo he
dixat lo carabassó una mica “al dente” perquè mos agrada això, però podeu fer-ho
fins que estigue tovet.
Mentrestant,
batem los ous amb la farina i la llet d’avena.
Ho barregem tot en lo sofregit.
Ho posem a una safata de vidre (o lo motlle que vulgueu), posem lo parmesà per damunt i les rodanxetes de carabassó repartides.
Ho coem al forn al bany Maria a 180º uns 25-35 minuts, fins que qualle.
Una vegada fet lo podem consumir calent o bé guardar per a l’endemà.
Aguanta bé uns dies a la nevera i és fantàstic per a la carmanyola.
Si voleu vore més receptes de Pellegrino Artusi visiteu: Cooking the Chef.
Calabacines de cualquier manera...Y al estilo Artusi tienen una pinta increíble. Besos.
ResponElimina¡Que estupenda pinta que tiene. Muy bueno.
ResponEliminaoh quin pastís salat més bo, un altre manera de cuinar carbassons me la guardo!!
ResponEliminapetons
Me encantan este tipo de tartas saladas, que ricas!
ResponEliminaBesos
Nieves
Ostres, quin pastís de verdura més bo! Lo del parmesà m'agrada molt!
ResponEliminaMoltes gràcies per compartir-la!