Avui un plat
que pot semblar que dugue molta feina, però no. Ingredients a l’abast, fàcil i
que repetireu segur perquè ara al ser fresquet està ben bo.
Ingredients:
1 carabassó
gros
Tamari
3 tomaques
pera madures
8 trossos de
tomaques seques en oli
1
asbargínyia escalivada
1c tahina
Sal
Oli d’auliva
Comí
Per a
decorar:
Pastanaga tallada
a tires fines
Bajoca escaldada
3 minuts i tallada a tires
Allioli d’all
negre
Tomaques cherry
Brots de
kale
Preparació:
Netegem lo
carabassó i lo tallem a làmines. Jo he utilitzat lo processador d’aliments de la
Magimix Cook Expert amb la
fulla de 2mm. Sinó amb un bon ganivet també es pot fer.
Posem a
marinar les làmines de carabassó amb lo tamari uns 15 minuts, això farà lo
carabassó una mica més flexible perquè el “cuinarà” una mica.
Pelem l’asbargínyia
escalivada i la triturem amb la tahina, una mica de sal, comí al gust i oli d’auliva.
Reservem la crema.
Pelem les tomaques
i les triturem amb les tomaques seques. Reservem al crema.
Per a servir
podem muntar directament al plat de cadascú de manera més decorada com vos
presento avui o simplement posar-ho tot a una safata com si féssem una lasanya
tradicional.
Posem al
plat una pinzellada d’allioli d’all negre. Escorrem bé lo carabassó i posem una
làmina de carabassó, una capa de crema d’asbargínyia, una làmina de carabassó,
una capa de crema de tomaca... Un parell de capes per crema.
Decorem amb
la pastanaga, les bajoques, les cherries i los brots de kale al gust.
Servim
acabat de fer.
Ja em
contareu si ho proveu. Lo carabassó queda molt bo i se talla perfecte, mireu
les capes... mmm!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada