Aquest mes les xiques de Cooking The Chef han escollit un chef nacional que ha triomfat als Estats Units, José Andrés. Segur que tots l’heu vist algun cop per la tele perquè ha fet molts programes, documentals i potser fins i tot haureu fullejat algun llibre seu de receptes. Te tantes receptes que s’ha fet difícil triar, així que avui von porto una de facileta i amb productes amb D.O. que si la feu a casa segur que repetireu.
Ingredients:
1 pot de primentons del piquillo
1 cunya de formatge Manchego d’ovella
1 escalunya
1 tros de ceba tendra
1c vinagre maçana
Oli d’auliva
Julivert
Preparació:
Agafem lo pot de pimentons del piquillo, l’obrim i posem a escorre’ls
per a traure’ls bé lo suc. Jo he escollit uns primentons de Lodosa. Per a mi
Navarra és el millor lloc on fan conserva de verdura de qualitat.
Pelem i trinxem l’escalunya, la ceba tendra i lo julivert. Ho barregem
bé en un bon xorro d’oli d’auliva i una culleradeta de vinagre de maçana.
Reservem.
Agafem lo formatge, li traiem les vores i lo tallem a tacos.
Calentem la planxa.
Farcim cada primentó en un taco de formatge. Si surt algun primentó
obert, no patiu, com que és un formatge que no es desfà quan es fon, quedarà bé
igual.
Tirem un xorret d’oli a la planxa i anem posant los pimentons. Quan
veiguem que lo formatge es començ a fondre, los hi peguem l volta. A continuació
los anem posant a una safata.
Acabadets de fer los reguem bé en la vinagreta que hem preparat i
servim.
Segur que sucareu un bon tros de pa!
Aquí podeu vore com prepara la recepta José Andrés.
Ostras que bueno!!
ResponEliminaLos piquillos con el queso van de muerte pero si ya los pasas por la plancha para que derrita un poco el queso y los aliñas con una vinagreta deben estar para llorar.
Me la apunto!!
Besos
Nieves
Un altre aperitiu que m'apunto per les festes! m'imagino el sabor i ha de ser una passada de bo!
ResponEliminapetonets
Un plato estupendo para acompañar una Carme o simplemente como aperitivo contundente. Muy ricos, (yo no los puedo comer por desgracia, pero me quedan las ganas).
ResponEliminaBesos y buen puente.
Una receta de 10 que ya tengo anotada en mi lista para sorprender en las navidades.
ResponEliminaBss
Cristina, ens encanten els piquillos a casa, mai els he farcit de formatge, bona recepta!
ResponEliminaPtnts