Seguim en receptes medievals. Lo mes passat Cooking the Chef mos va proposar fer-ne una del Llibre de Sent Soví, i aquest mes hem anat a França a seguir amb aquesta cuina amb lo llibre Le viandier Taillevent.
Ingredients:
(per
persona)
1 ceba
mitjana
1 llesca de pa
(jo he utilitzat pa sense gluten d’avena i fajol)
1 ou
1c mostassa
antiga
500ml aigua
20ml vi
blanc
1c vinagre
Sal
Oli d’auliva
Pebre negre
Preparació:
A la recepta
original lo primer que se preparen són los ous, però jo ho he dixat per al
final (més a baix sabreu per què).
Netegem i
tallem la ceba a julina.
Posem un bon
xorro d’oli a la cassola i afegim la ceba que courem a foc lent. Afegirem lo vi
blanc, lo vinagre, i la sal al gust. Ho courem fins que la ceba se torne
transparent.
Quan estigue
cuita, escorrerem bé i la traurem del foc.
A punt de
servir la sopa, posarem la ceba a una cassoleta i a una paella fregirem un ou
que hi posarem a sobre.
Servirem al
sopa acompanyada de l’ou amb ceba.
Com vos he
dit, l’ou l’he fet a l’últim moment perquè a casa mos agrada així.
I aquí vos
dixo les receptes originals del llibre:
Prenez de l’uille en quoy vous avez frit ou poché vos oeufz, et du vin et de
l’eaue et boullez tout en une paelle de fer; et puis prenez la crouste du pain
et mettez haller sur le grail, puis en faictes morceaulx quarrez et mettez
boullir avec; aprés purez vostre boullon et ressuyez vostre souppe et la versez
en ung plat; puis mettez en vostre paelle de vostre bouillon ung pou de
moustarde bien espesse, et faictes tout boullir.
Pochez en huile, aprés frisiez oingnons en huile par rouelles et mettez boullir
avec du vin, du verjus et du vinaigre et faictes boullir tout ensemble; et
quant vous drecerez vostre boullon si le dreciez sur vostre grain; et ne soit
pas lyant; et puis faictes des Souppes en moustarde, comme devant.
Me encanta la mostaza y esta sopa tiene que estar deliciosa y más aún con ese acompañamiento. Lo que estamos aprendiendo...
ResponEliminaBss.
Una sopa sencilla pero que tiene que estar muy rica y calentita. Muy apetecible con el frio. Bs.
ResponEliminaTeniu molt merit!! M'agrada aquesta sopa, te que ser reconfortant.
ResponEliminaPetons
Pues me has hecho entrar ganas de esta sopa y esa cebolla pochadita en vino que no me puede gustar más. El huevo ya, rematando. Gracias por encontrar una receta que se adaptara a tus gustos y familia. Un beso.
ResponEliminaSe ve muy rica la sopita!!!
ResponEliminaSembla molt bona, una altra versió de la sopa de ceba... Amb la mostassa i amb l'ou, la trobo genial. Petons.
ResponEliminaEm van cridar molt látenció les sopes d'espècies i aquesta em sembla un fantàstic exemple, me la guardo per fer més endevant!
ResponEliminaun petó
Es veu molt bona, guardada queda a "pendientes" ptnts.
ResponEliminaCristina una sopa sencilla y una combinación reconfortante, también haría lo mismo con el huevo para el final, se ve deliciosa ;)
ResponEliminabesos