5/2/21

Genestada

 



Aquest més Cooking the Chef no mos porta cap cuiner sinó que retrocedim una mica en lo temps i mon anem a fer un tastet de cuina medieval en lo Llibre de Sent Soví, lo text culinari més antic escrit amb llengua catalana.

 

“Lo dit llibre fou escrit per tal que aquells qui no sabien les coses fer ne aparellar los bons menjars ne les bones viandes, perquè guardassen e llegissen lo dit llibre.
Lo qual llibre és apellat de Sent Soví.”

 

Aquesta és la recepta d’unes postres que se pareixen al minjar blanc.

Aquí teniu la recepta original i a sota la meua versió.


 

Ingredients:

(per a 4 gots)

500ml llet d’ametlles

60g farina d’arròs integral

Branca de canyella

3 claus d’olor

1 paperet de safrà

1 grapat de panses

1 grapat de pinyons

 

*També podeu fer la llet d’ametlles amb 500ml d’aigua, 50g farina d’ametlles i 50g de sucre.

 

Preparació:

Torrem los pinyons una mica a la paella.

Dissolem la farina d’arròs amb la llet d’ametlles, ho posem a un casso amb la canyella i los claus d’olor i ho fem bullir sense parar de remenar. 

Coem 5 minuts i afegim pinyons, panses i safrà (guardeu-ne uns poquets per a posar al damunt en servir). Coem dos minutets més i traiem del foc.

Traiem la canyella i los claus, ho posem en gotets individuals i dixem gelar.

Jo després ho he posat a la nevera per a minjar-ho fresquet.



 

5 comentaris:

  1. Pues tiene que estar riquísimo. Apuntada queda.

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  2. Hemos coincidido, yo conocía el manjar blanco que es muy parecida, pero esta también esta muy rica. Besos.

    ResponElimina
  3. Ummmmm m'esteu fent venir moltes ganes de fer-ho a casa, crec que no puc esperar més, segur que esta boníssim!
    un petonet

    ResponElimina
  4. Qué rica esta receta y que buen ojo habéis tenido todos los que la habéis escogido. Me han entrado muchas ganas de probarla. Gracias

    ResponElimina
  5. Hola!! Hemos coincidido, que alegría, es que es un postre de lo más delicioso.
    Besos.

    ResponElimina